- Advertisement -
Acasă Politica Ioana Mihaila: Toate masurile pe care le luam merg pentru incurajarea ritmului...

Ioana Mihaila: Toate masurile pe care le luam merg pentru incurajarea ritmului de vaccinare. Incercam sa ne indreptam incurajarile si spre orasele mici si mediul rural. Sper ca la 1 iunie vom fi cât mai aproape de aceasta tinta de 5 milioane, am insistat ca măsurile sa fie corelate cu aceasta tinta

- Advertisement -

Ministrul Sanatatii, Ioana Mihaila, a declarat ca in prezent toate masurile pe care autoritatile le decid duc catre incurajarea ritmului de vaccinare. Acesta a spus ca acum se intampina probleme in ceea ce priveste campania de vaccinare in mediul rural si a facut apel la medicii de familie pentru mai multa implicare. Mihaila a spus insa spera ca data de la 1 iunie sa se atinga pragul de 5 milioanede perosane vaccinate.

„Toate măsurile pe care le luăm merg pentru încurajarea ritmului de vaccinare. Încercăm să ne îndreptăm încurajările şi spre oraşele mici şi mediul rural. Fac apel către medicii de familie să se implice în vaccinare. Sper că la 1 iunie vom fi cât mai aproape de această ţintă de 5 milioane, am insistat ca măsurile să fie corelate cu această ţintă. Am încurajat DSP-urile şi, împreună cu Valeriu Gheorghiţă, am ajuns la concluzia că trebuie să fim aproape de comunităţile mici. Trebuie să se formeze echipe mobile şi să se susţină vaccinarea la cabinetele medicilor de familie. Măsurile de relaxare sunt importante, restricţiile trebuie să fie acceptabile, aceste prime măsuri sunt binevenite. Acele măsuri de relaxare care privesc evenimentele cu număr mare de participanţi cred că trebuie să fie condiţionate de prezenţa persoanelor vaccinate şi voi susţine acest lucru peste tot. Sperăm că ritmul de vaccinare nu va încetini sau nu va încetini semnificativ, după aceste măsuri. Am fost de acord cu aceste măsuri, dar pentru restul măsurilor voi insista să fie văzute în funcţie de incidenţe sau cum va evolua pandemia”, a declarat Mihăilă la Ştirile Pro TV.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here