Iohannis a semnat decretele prin care ia act de demisiile celor 3 miniștrii și numirea interimarilor: Ana Birchall în locul lui Tudorel Toader la justiție, Teodorovici în locul Rovanei Plumb la fonduri europene și Ștefan Radu Oprea în locul lui Nataliei Elena Intotero la ministerul pentru românii de pretutindeni

Președintele Klaus Iohannis a semnat miercuri decretele princ are ia act de demisiile miniștrilor Tudorel Toader, Rovana Plumb și Natalia Intotero. Totoddată, președintele a semnat decretele pentru numirea a trei miniștri interimari.

Decretele semnate, potrivit unui comunicat al Cotroceniului:

• Decret prin care se ia act de demisia domnului Tudorel Toader, ministrul justiției, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Rovana Plumb, ministrul fondurilor europene, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se ia act de demisia doamnei Natalia-Elena Intotero, ministrul pentru românii de pretutindeni, și se constată încetarea funcției de membru al Guvernului.
• Decret prin care se desemnează doamna Ana Birchall, viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României, ca ministru al justiției, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Eugen Orlando Teodorovici, ministrul finanțelor publice, ca ministru al fondurilor europene, interimar.
• Decret prin care se desemnează domnul Ștefan-Radu Oprea, ministrul pentru mediul de afaceri, comerț și antreprenoriat, ca ministru pentru românii de pretutindeni, interimar.

Citește și http://dc360.ro/iohannis-critica-actiunile-psd-comisiei-de-la-venetia-acest-mod-de-legiferare-defectuos-al-psd-are-un-caracter-extrem-de-nociv-si-creeaza-instabilitate-in-interiorul-sistemului-de-justitie-ccr-a-ind/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.