Iordache, despre referendumul lui Iohannis: Așteptăm întrebarea, până termină de gândit poate trece mandatul

Vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat, miercuri, că președintele Klaus Iohannis se află în campanie pentru PNL, referindu-se la declarațiile acestuia referitoare la posibilitatea convocării unui referendum în ziua alegerilor pentru europarlamentare.

”Așteptăm întrebarea, până termină de gândit poate trece mandatul. Președintele e în campanie și susține PNL, a ieșit președintele să le facă campanie. Deocamdată așteptăm să termine de gândit. Poate mai gândește un an. Ce întrebare va adresa președintele nu pot să vă spun până nu termină de gândit”, a declarat Iordache.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat marți, la o dezbatere organizată de Festivalul OneWorld, că este aproape hotărât să organizeze un referendum pe justiție în ziua alegerilor europarlamentare din 26 mai.

”Lucrăm deja intens la asta, analizăm datele, variantele, partea legală. Eu sunt aproape hotărât să convoc referendum pentru data de 26 mai, când avem alegeri europarlamentare„, a declarat Klaus Iohannis.

”Nu vreau să fac eu un referendum pentru ceva anume. Dacă fac referendum vreau să am parteneri nu numai partidele, vreau să am parteneri și societatea civilă, românii care își doresc să dea un semnal clar. De o săptămână încoace lucrăm foarte foarte intens. I-am rugat pe cei din echipa mea să-mi propună mâine-poimâine un prim draft de agendă, care va presupune și o întâlnire cu câțiva reprezentanți foarte hotărâți din societatea civilă”, a mai adăugat el.

Citește și https://dc360.ro/tudorel-a-scapat-motiunea-a-picat-ciordache-sunt-nemultumit-de-activitatea-lui-poate-va-veni-in-sedinta-de-guvern-cu-acele-ordonante/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *