Iranienii au emis mandat de arestare international pe numele presedintelui Donald Trump la 6 luni dupa ce o racheta lansata de SUA l-a ucis pe loc pe generalul Soleimani

Procurorul din Teheran, Ali Alqasimehr, a declarat că Iran anunțat Interpol in legatura cu emiterea unui mandat de arestare internaional pe numele presedintelui american Donald Trump pentru uciderea la inceptul acestui an a generalului Qassem Soleimani intr-un atac cu o racheta asupra masinii cu care acesta se deplasa.. Acelasi procuror a precizat ca mandatul de arestare nu se refera doar la Trump, ci si la alte 30 de perosoane care ar fi fost implicate in eventimetul de acum 6 luni legat de uciderea generalului iranian.

Reamintim ca la data de 3 ianuarie 2020, Statele Unite l-a ucis cu o racheta pe generalul Soleiman deorece acesta era coordonatorul atacurilor miliţiilor susţinute de Iran împotriva forţelor americane din regiune.

Reaimintim ca drept raspuns, la putin timp dupa moartea controversatului general iranian, acestia au lansat mai multe atacuri asupra unei bazei militare irakiene Ain al-Assad, unde stationau forte americane. In urma atacului iranian cu rachete niciun militar american nu a fost ranit sau omorat, insa o parte dintre acestia au fost diagnosticaţi cu leziuni cerebrale.

Reamintim de asemenea ca tot Iran a doborat tot in respetiva perioada si un avion plin cu pasageri care pleca din Teheran si trebuia sa ajunga in Ucraina “din greseala” , spunand ca de fapt credeau ca este vorba despre un avion american de lupta.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *