Isabel Dos Santos, cea mai bogata femeie de pe continentul african, pusa sub acuzare! Acesta este acuzata de spălare de bani, trafic de influență sau falsificare de documente, printre alte infracțiuni economice. Ancheta priveste mandatul de 18 luni la conducerea companiei petroliere

Cea mai bogata femeie din Africa, Isabel Dos Santos, a fost pusa sub acuzare pentru frauda. Procurorul general, Helder Pitta Gros a precizat că  ancheta vizează fapte comise în timpul mandatul ei de director al companiei petroliere de stat Sonangol.

Acuzatiile care i se aduc acesteia sunt spălare de bani, trafic de influență, falsificarea de documente, printre alte infracțiuni economice.

În dosar, sunt anchetate alte câteva persoane, procurorul transmițând că va fi emis un mandat internațional de arestare pentru toți suspecții, care trăiesc în afara țării, dacă aceștia nu se vor prezenta în fața autorităților.
”Isabel dos Santos este acuzată de management defectuos și delapidare unor fonduri în timpul mandatul său la Sonangol și este pusă sub acuzare pentru spălare de bani, trafic de influență, falsificarea de documente, printre alte infracțiuni economice”, a mai precizat procurorul.

O anchetă prvind mandatul de 18 luni la conducerea companiei petroliere a lui Dos Santos a fost deschisă după ce succesorul ei Carlos Saturnino a sesizat autoritățile în legătură cu nereguli privind transferuri de bani.

În același timp, potrivit unor documente care au fost publicate în această săptămână de presa locală, fiica fostului președinte Jose Eduardo dos Santos și-ar fi construit averea fabuloasă de 2,1 miliarde de dolari prin corupție și exploatare. Dos Santos a negat toate acuzațiile.

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.