Italia. Un manechin întrunchipând-o pe Greta Thunberg a fost spanzurat de un pod din Roma: „Greta este Dumnezeul tău!”

În timp ce ecologiștii devin tot mai insistenți în a-și susține cauza, apar primele amenințări la adresa lor. Un manechin cu chipul activistei pentru mediu Greta Thunberg a fost găsit spânzurat de un pod, la Roma.

Podul se află în drumul către aeroportul Fiumicino din Roma. Efigia spânzurată a activistei avea deasupra un carton pe care scria „Greta este Dumnezeul tău”. Manechinul a fost îndepăratat de pompieri.

Primarul Romei, Virginia Raggi, a scris pe Twitter că este un act „rușinos”.

Polițiștii și procurorii încearcă să dea de urma autorului, în timp ce politicienii din Italia – și ei ținta criticilor din partea activiștilor de mediu – condamnă gestul macabru.

Greta Thunberg, o adolescentă de 16 ani din Suedia a devenit simbolul luptei împotriva schimbărilor climatice. Luna trecută, ea a criticat liderii lumii de la tribuna Organizației Națiunilor Unite pentru lipsa lor de acțiune în acest domeniu.

Mai multe case de pariuri o consideră favorită pe Greta la premiul Nobel pentru pace 2019, care va fi anunțat vineri.

Citește și https://dc360.ro/adina-florea-si-a-sasea-oara-tot-cu-ghinion-propunerea-adinei-florea-la-sefia-sectiei-speciale-la-recomandarea-sefei-csm-lia-savonea-respinsa-din-nou-din-lipsa-de-cvorum-enervata-lia-svonea-propu/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.