- Advertisement -
AcasăExternJens Stoltenberg dupa aproape 300 de zile de razboi: "Aliații NATO sunt...

Jens Stoltenberg dupa aproape 300 de zile de razboi: „Aliații NATO sunt angajați să crească sprijinul pentru Bosnia-Herțegovina, Georgia și Republica Moldova”

- Advertisement -

Cu un razboi intre principalele puteri militare ale lumii la granita Romaniei,secretarul general al NATO, Jens Stoletenberg, a declarat marti, la Bucuresti, ca NATO este gata sa intareasca din punct de vedere militar Bosnia-Hertegovina, Georgia si Republica Moldova. Aceste declaratii vin in conditiile in care periodic razboiul SUA-Rusia din Ucraina escladeaza iar negocierile de pace nu mai sunt vehiculate in ultimele luni aproape deloc in spatiul public, mizandu-se doar pe inarmarea Kievului.

„NATO şi aliaţii NATO oferă de mulţi ani sprijin pentru cei trei parteneri, inclusiv prin dezvoltarea de capacităţi, reforme şi instruire pentru întărirea instituţiilor lor de apărare şi de securitate”, a spus Stoltenberg în deschiderea ultimei sesiuni de discuţii din cadrul celei de-a doua zi a reuniunii miniştrilor de externe din Alianţă, la care au fost invitate să participe şi Bosnia-Herţegovina, Georgia şi Republica Moldova.

„Astăzi, aceşti parteneri sunt afectaţi de presiunea rusă. Aliaţii NATO angajaţi să crească sprijinul pentru ei. Această întâlnire este o oportunitate de a discuta unele dintre îngrijorările noastre comune de securitate, în special în regiunea de importanţă strategică a Mării Negre şi a Balcanilor de Vest”, a spus şeful NATO.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -