Kelemen Hunor nu știe dacă UDMR mai face pragul așa că le recomandă și românilor să îi voteze partidul: Pragul, pentru noi, permanent este o problemă. Ar fi bine să primim şi voturi din partea românilor

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat duminică, la Satu Mare, că atingerea pragului de 5% la alegeri este întotdeauna o problemă pentru Uniune, în condiţiile în care comunitatea maghiară din România este de 6,3%.

„Pragul, pentru noi, permanent este o problemă, fiindcă 6,3% suntem în România maghiari, conform datelor statistice. E vorba de vot etnic. Noi vedem că prea mulţi maghiari nu votează cu partidele româneşti, nici românii nu prea votează cu noi. S-a mai întâmplat, se mai întâmplă, dar nu cu sutele de mii, din păcate pentru noi. Ar fi bine să primim şi voturi din partea românilor. De mobilizare depinde. Suntem interesaţi de o mobilizare bună, să nu fie mobilizarea la noi mai puţin bună decât la români, şi atunci nu e nicio problemă”, a precizat, într-o conferinţă de presă, Kelemen Hunor.

El a arătat că cercetările sociologice pe 1.000 de persoane nu sunt foarte exacte, aici fiind incluşi maximum 70 de maghiari.

„Când unii fac cercetări sociologice pe 1.000 de persoane la nivel naţional, pe un eşantion reprezentativ, au 60 – maximum 70 de maghiari, dacă eşantionul e bine calibrat. Din 60 – 70 de persoane nu poţi să primeşti un răspuns şi atunci fiecare începe cu speculaţii, cu recalibrări, cu diferite metode matematice, şi atunci unii ne dau 4,8%, alţii 5,8%”, a arătat liderul Uniunii Democrate Maghiare din România.

Potrivit acestuia, ţinta este obţinerea a cel puţin două mandate în Parlamentul European.

Citește și https://dc360.ro/dragnea-la-targoviste-iohannis-duce-un-razboi-pentru-a-pune-romania-la-picioarele-stapanilor-lor-si-pentru-a-acoperi-sunetul-crestererii-economice-al-zornaitului-banilor-in-buzunarele-romanilor-noi/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *