- Advertisement -
AcasăExternKremlinul: Aderarea Republicii Moldova la NATO ar reprezenta o distrugere de catre...

Kremlinul: Aderarea Republicii Moldova la NATO ar reprezenta o distrugere de catre Guvernul de la Chisinau a propriei tari. Spre deosebire de Finlanda care doreste sa adere la NATO, Republica Moldova are o populatie rusofona, inclusiv in Transnistria si Găgăuzia

- Advertisement -

Deputatul rus, Leonid Kalaşnikov, un influent membru al Dumei de Stat de la Moscova, a avertizat marti, ca intentia Maiei Sandu de aderare a Republicii Moldova la NATO risca sa duca la razboi civil in propria tara. Deputatul a declarat ca in Republica Moldvoa situatia este complet diferita comparabil cu Finlanda si Suedia, in sensul ca Finlanda are recunoscute doua limbi oficiale spre desebire de Republica Moldova iar Finlanda are o populatie rusofona, mai ales in Transnistira si Gagauzia.

„Dacă Moldova vrea să-şi distrugă propriul stat, aceasta este cea mai bună cale (…). Dacă ei cred că, la fel ca Finlanda sau Suedia, pe furiş, rapid, profitând de situaţie, pot adera la NATO şi că nu li se va întâmpla nimic pentru asta în propria lor ţară, ar trebui să-şi amintească altceva. Faptul că Finlanda are două limbi oficiale şi îşi respectă poporul. Iar ei (Moldova) au Găgăuzia (…) şi Transnistria, care are o populaţie rusofonă şi care şi-a exprimat voinţa cu mult timp în urmă, la începutul anilor 1990”, a declarat pentru Leonid Kalaşnikov.

Mai mult, reamintim in acest context ca potrivit ultimului sondaj realizat in luna decembrie, in Republica Moldova, de compania Date Inteligente SRL, pe tema aderarii la NATO, doar 25,3% din populatie s-a aratat „pentru”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -