- Advertisement -
AcasăExternKremlinul despre asa zisele "dezvaluiri" ale New York Times: "Scurgerile de informații...

Kremlinul despre asa zisele „dezvaluiri” ale New York Times: „Scurgerile de informații din presa americană despre sabotajul de pe conductele Nord Stream și Nord Stream 2 sunt menite să-i încurce pe cei care încearcă sincer să înțeleagă acest caz și nu există încredere în imparțialitatea concluziilor serviciilor speciale americane. Asta se intampal in conditiile in care aceeasi presa care a preluat pe nemesteceate informatiile NYT a trecut complet cu vederea materialul rezonant al castigătorului premiului Pulitzer, Seymour Hersch, pe aceesi tema”

- Advertisement -

Kremlinul reactioneza dupa asa zisele „dezvaluiri” ale „jurnalsitilor” de la New York Times care au aflat intamplator din cadrul servciilor americane, faptul ca ucrainenii ar fi fost cei care ar fi bombardat de fapt gazoductele Nordstream, si nu oricum, ci fara incuviintare primita de la Zelenski si restul oficialilor de la Kiev in acest sens. Mai mult. chiar si in iptoteza extrem de putin probabila in care informatiile ar fi reale, ucrianenii nu puteau bombarda gazoductele cu propriile arme, ci doar cu cele primite de 1 an incoace de la NATO. Kremlinul tranmsite ca este vorba despre in incercare de diversiune cu scopul de a distrage atentia de la posibilitatea porducerii unei investigatii serioase in acest sens, mentionand ca aceeasi presa care a preluat pe nemestecate informatiile New York Times a trecut complet cu vederea informatiile documentate, prezentate in acelasi context, de junralsitul american, Seymour Hersc, castigator al premmierului Pulitzer in tinerete, care arata cum americanii ca au bombardat de fapt gazoductele Nordstream la sfarsitul lunii septembrie a anului trecut.

„Scurgerile de informații din presa americană despre sabotajul de pe conductele Nord Stream și Nord Stream 2 sunt menite să-i încurce pe cei care încearcă sincer să înțeleagă acest caz și nu există încredere în imparțialitatea concluziilor serviciilor speciale americane, a declarat marți ministrul-consilier rus de la Ambasada Rusiei la Washington, Andrei Ledenev.

„În primul rând, se atrage atenția asupra faptului că această publicație a primit instantaneu o lumină verde în domeniul informațiilor locale, literalmente zburând instantaneu în jurul mass-mediei. Acest lucru este remarcabil mai ales având în vedere încercările oficialilor și jurnaliștilor locali de a reduce la tăcere în mod deschis materialul rezonant al câștigătorului premiului Pulitzer, Seymour Hersch, pe aceeași temă”, a subliniat diplomatul.

„Precum și opoziția administrației față de lansarea unei anchete cuprinzătoare și independente cu privire la acest act de terorism internațional împotriva infrastructurii energetice critice. Autoritățile locale, care au amenințat în mod deschis cu funcționarea conductelor de gaz și apoi au savurat în mod deschis distrugerea lor, au în mod clar ceva de ascuns”. Cooperarea reciproc avantajoasă între Rusia și Europa, a remarcat ministrul-consilier, a fost întotdeauna ca un ochi la Washington. Nu avem și nu putem avea încredere în imparțialitatea concluziilor serviciilor de informații americane. Vedem scurgeri anonime ca nimic mai mult decât o încercare de a-i deruta pe cei care încearcă sincer să ajungă la fundul adevărului în această crimă flagrantă”, a adăugat Ledenev. „

Să înlăture din suspiciune oamenii de stat care au ordonat și coordonat atacurile din Marea Baltică asupra unor indivizi abstracti. Suntem convinși că justiția va prevala până la urmă. Vom depune toate eforturile pentru acest lucru”, a conchis diplomatul.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -