- Advertisement -
AcasăExternKremlinul dupa ce Curtea penala Internationala a emis m,andat de arestare pe...

Kremlinul dupa ce Curtea penala Internationala a emis m,andat de arestare pe numele lui Putin: „Rusia, la fel ca o serie de alte state, nu recunoaște jurisdicția acestei instanțe. În consecință, orice decizie de acest fel este nulă și neavenită pentru Rusia din punct de vedere juridic”

- Advertisement -

Kremlinul a reactionat vineri seara dupa ce Curtea penala Internationala a emis mandat de arestare pe numele lui Putin. Purtatorul de cuvant, Dmitri Peskov, a declarat ca la fel ca o serie lunga de state, Rusia nu recunoaste jurisdictia instantei iar prin urmare decizia acesteia este nula din punct de vedere juridic.

„Considerăm că însăși formularea problemei este scandaloasă și inacceptabilă”, a declarat Peskov reporterilor, comentând decizia relevantă a CPI.

„Rusia, la fel ca o serie de alte state, nu recunoaște jurisdicția acestei instanțe. În consecință, orice decizie de acest fel este nulă și neavenită pentru Rusia din punct de vedere juridic”, a subliniat el.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova, a comentat, de asemenea:

„Rusia nu este parte la Statutul de la Roma al Curții Penale Internaționale și nu are obligații în temeiul acestuia. Rusia nu cooperează cu acest organism, iar eventualele „prescripții” de arestare care emană de la Curtea Internațională de Justiție vor fi nule din punct de vedere juridic pentru noi”.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -