Lazăr: Drama acestui disident politic a fost folosită de oameni interesați pentru a ataca Justiția și procurorul general! Aceste acte se știe că erau cunoscute și desecretizate de ani de zile, dar nu au fost scoase decât acum, când e nevoie să satisfacă interesele celor care au un interes major în procedurile judiciare!

Procurorul general, Augustin Lazăr, respinge acuzațiile lansate de canalele media apropiate PSD, potrivit cărora l-ar fi ținut în închisoare, în perioada comunistă, pe disidentul Iulius Filip.

Într-o intervenție la postul Realitatea TV, Lazăr a acuzat, miercuri seară, faptul că motorul acestei campanii de presă derulate împotriva sa sunt persoane „intersate de postul de procuror general”.

Principalele declarații ale lui Augustin Lazăr:

  • Este o grosolănie să spui că procurorul închidea sau deschidea pe cineva în penitenciar, că modifica mandatul de executare a pedepsei la are umbla doar judecătorul.
  • Printre cele 50-60 de dosare, era posibil să fie și o persoană ca domnul Filip și condițiile erau verificate în același mod la toate persoanele, indiferent de ce condamnare aveau.
  • Procurorul nu avea contact cu condamnatul din penitenciar, iar comisia era la grefa penitenciarului.
    Îmi exprim regretul pentru drama acestui om despre care acum am auzit, pe care nu l-am cunoscut.
  • Se vede că a suferit nevinovat. El avea o condamnare dată de un tribunal militar și se află la Aiud în executarea unei pedepse.
  • Regret că drama acestui om, un dizident politic care a crezut în convingerile sale și a fost un om de onoare, a fost folosită de oameni interesați, pentru a ataca Justiția, Ministerul Public, Procurorul General.
  • Aceste acte se știe că erau cunoscute și desecretizate de ani de zile, dar nu au fost scoase decât acum, când e nevoie să satisfacă interesele celor care au un interes major în procedurile judiciare și pentru care se obține cu dificultate un aviz de urmărire penală, persoane intersate de postul de procuror general.

Citeşte şi https://dc360.ro/magistrati-nici-deciziile-ccr-si-nici-directivele-europene-nu-impun-diminuarea-termenului-de-prescriptie-speciala-sau-eliminarea-infractiunii-de-neglijenta-in-serviciu-standardele-internationale-inc/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *