Lazăr: Protocolul semnat de mine cu SRI a fost declarat constituțional! Acest protocol a fost folosit ca bumerang politic și cineva trebuie să răspundă pentru că l-a furat și l-a prezentat public, deși era document clasificat

Procurorul general, Augustin Lazăr, a declarat, într-un interviu difuzat luni seara de Digi24, referitor la proiectul de ordonanță de urgență privind revizuirea sentințelor anunțat de ministrul Justiției, că deciziile Curții Constituționale (CCR) dispun pentru viitor și că trebuie avut în vedere principiul neretroactivității legii penale.

Augustin Lazăr a mai declarat că protocolul semnat de el cu SRI a fost declarat constituțional, cele două-trei alineate respinse de CCR nefiind de fond. Lazăr a spus că acest protocol a fost folosit ca ”bumerang politic” și cineva trebuie să răspundă pentru că „l-a furat“ și l-a prezentat public, deși era document clasificat.

  • Nu putem să umblăm cu ușurință la hotărâri judecătorești definitive și să creăm în opinia publică senzația că hotărârile judecătorești pot fi schimbate după caz și după cum există orientare sau alta. Hotărârile judecătorești definitive au putere de lege și cine își va suma această răspundere va trebui să analizeze neretroactivitatea legii penale, faptul că deciziile CCR dispun pentru viitor.
  • Legitimitatea va fi pusă sub un mare semn de întrebare
  • Separația puterilor în stat este o lege de fier a statului de drept din secolul XVIII

Citește și http://dc360.ro/adrian-vasilescu-dupa-ce-euro-a-atins-un-nou-record-piata-valutara-este-influentata-inclusiv-de-declaratiile-politice-investitorii-sunt-oameni-rationali/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.