- Advertisement -
Acasă Politica Liderul PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, plasat sub control judiciar! Liderul PNL...

Liderul PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, plasat sub control judiciar! Liderul PNL este acuzat ca s-a folosit de functie pe care o detine in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite

- Advertisement -

Liderul PNL Teleorman, senatorul Eugen Pîrvulescu, a fost plasat sun control judiciar de catre procurorii DNA. Liderul PNL este acuzat este ercetat pentru „comiterea infractiunii de folosire a influentei sau autoritatii de către o persoana ce detine o funcție de conducere într-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori în cadrul unei persoane juridice fără scop patrimonial, in scopul obținerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite”.

În ordonanța procurorilor se arată că există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

„În perioada 28 mai – 20 iunie 2021, inculpatul Eugen Pîrvulescu și-ar fi folosit influența pe care o avea în calitate de președinte al unei filiale de partid aflat la guvernare, pe lângă membrii comisiilor de concurs constituite de conducerea Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman, solicitându-le în mod repetat, atât direct cât și prin intermediul unei alte persoane, să elaboreze și să-i remită, seturile de subiecte care urmau să fie date la proba scrisă a concursurilor organizate în perioada mai-iulie 2021, pentru ocuparea unor posturi vacante/temporar vacante de asistent medical și șofer autosanitară II.

De asemenea, inculpatul le-ar mai fi cerut membrilor comisiilor să favorizeze candidații indicați de el și la proba practică/interviu, cu scopul de a obține foloase necuvenite pentru aceștia din urmă (promovarea concursurilor și angajarea pe posturi remunerate).

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte o serie de obligații, între care:

– să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar,

– să nu se deplaseze la sediul Serviciului Județean de Ambulanță Teleorman”.

Senatorului i s-a atras atenția că, în caz de încălcare cu rea-credință a obligațiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here