- Advertisement -
Acasă Politica Lucian Bode despre urmarile din cazul femeii care s-a aruncat de la...

Lucian Bode despre urmarile din cazul femeii care s-a aruncat de la etajul 6 ca sa nu arda: Un ofiţer cu funcţie de conducere în cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, raportul a fost aprobat. Trei ofiţeri vor fi cercetaţi disciplinar în urma intervenţiei. vor fi sancţionaţi disciplinar patru subofiţeri din cadrul ISU Constanţa şi personalul care a gestionat apelurile de urgenţă şi a coordonat resursele local

- Advertisement -

La aproape o spatamana de la incidentul din orasul Constanta, unde o femeie s-a aruncat de la etajul 6 al apartamentului sau ca sa nu arda de vie, asta dupa ce pompeirii si restul autoritatilor au intarizat si nu au facut abolsut nimic ca sa ii asiugre femeii salvarea, Lucian Bode a anuntat primele urmari in acest caz. Ministrul de Interne a spus ca urmare a tragicului incidient, pana in acest moment, un ofiţer cu funcţie de conducere în cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare iar raportul a fost aprobat, urmeaza cercetarea disciplinara a 3 ofiţeri în urma intervenţiei, sanctionarea disciplinara a 4 subofiţeri din cadrul ISU Constanţa şi personalul care a gestionat apelurile de urgenţă şi a coordonat resursele local.

“Un ofiţer cu funcţie de conducere în cadrul ISU Constanţa şi-a depus raportul de pensionare, raportul a fost aprobat de domnul general Iamandi şi respectivul ofiţer cu funcţie de conducere va merge în pensie. Vorbesc despre o persoană cu responsabilităţi în ceea ce priveşte componenta logistică şi anume mă refer clar la scara respectivă care era defectă de foarte mult timp”, a precizat Lucian Bode.
Ministrul a menţionat că începe să funcţioneze de luni grupul de lucru care va prezenta eficienţa pernelor pneumatice de salvare.
“Tot astăzi începe să funcţioneze acel grup de lucru care în maxim două, trei săptămâni îmi va prezenta concluziile asupra a ceea ce eu am transmis public şi anume faptul că este anormal ca inspectoratele judeţene pentru situaţii de urgenţă să nu aibă în dotare acele perne pneumatice de salvare. Vom vedea exact care sunt concluziile acestui grup de lucru, pe ce variantă vom merge, care sunt costurile estimative.  Aşteptăm finalul raportului de control pentru că controlul îl va executa o echipă din cadrul IGSU, nu de la nivel local şi când vom avea concluziile, vi le vom prezenta” , a explicat ministrul Afacerilor Interne.
Lucian Bode a mai declarat că în cazul intervenţiei de la Constanţa au fost bâlbe de la un capăt la altul.
“Astfel de derapaje, pentru că vorbim de un derapaj de la normele cu care ne-a obişnuit în marea majoritate a situaţiilor colegii de la ISU nu sunt permise, şi acolo au fost bâlbe de la un capăt la altul, din momentul în care a fost anunţat la 112 până la momentul intervenţiei, aţi văzut ce s-a întâmplat şi la locul incendiului, Toate aceste bâlbe vor fi cercetate şi concluziile specialiştilor vor fi prezentate, evident cu măsurile care se impun”, a menţionat Lucian Bode.
- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here