Lui Mihai Șora nu îi mai place democrația? Filosoful vrea ca DIGI24 să dispară pentru că selecetează invitați din ambele tabere rivale

Filosolful Mihai Șora scrie pe pagina sa de socilizare că Digi24 trebuie să dispar. Motivul? Lista de invitați care se pare că nu a fost deloc pe placul marelui filozof în vărstă de 101 ani. Mai exact, Șora e nemulțumit  de faptul că Florin Iordsache, autorul controversatei OUG13, care a scos sute de mii de români în stradă zile la rând în iarna lui 2017, a fost invitatul postului de știri DIGI24 într-o emisiune.

Mai exact, Mihai Șora scrie pe facebook că:

“Dragi prieteni,
e simplu:

o televiziune care îl invită pe AltăÎntrebare în fața românilor merită să dispară.
Nu poți, sub pretextul imparțialității, să legitimezi tocmai discursul celor care distrug această țară. Nu le poți acorda creditul onestității tocmai groparilor României. Dându-le o platformă de exprimare, nu echidistanța o arăți, ci complicitatea cu ei.”

Filosoful Mihai Șora ar trebui să știe că într-o democrație oricine are dreptul la o opinie iar treaba presei este tocmai să asigure pe cât se poate imparțilitatea și sa facă cunoscute opiniile tuturor celor prezenți pe scenă indiferent de subiect. De fapt, societatea în urma participarării unor părți diametral opuse la o discuție, poate avea șansa să distingă și mai bine realitatea, poate să i se reconfirme părerea sau din contră poate începe să își pună unele semne de întrebare sau să aibă îndoieli cu privire la ceea ce credea că cunoaște înainte.

Rolul presei nu este să țină cu o anumită tabără, ci să relateze faptele exact așa cum sunt, să se asigure că ambele părți se fac în mod egal auzite, iar cetățeanul să decidă cine greșește, cine minte sau dezinformează și cine spune adevărul. Binînteles, în același timp rolul presei este de a se bate pentru adevăr și dreptate, iar poziționarea într-o anumită tabără poate fi necesară în anumite cazuri, uneori mai mult , uneori mai puțin, dar această luptă pentru adevăr trebuie dusă de la egal la egal respectând dreptul ambelor părți rivale la opinie, asta dacă chiar ne dorim o presă imparțială, nepărtinitoare și independentă.

Citește și http://dc360.ro/elementor-9232/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.