Lui Tariceanu 4% i-a ajuns! Șeful ALDE nu mai acceptă sa fie pus pe punctul 2 de partidul Vioricăi! ALDE ia în calcul ieșirea de la guvernare din toamnă după ce în ultimul CEx PSD s-a decis ca partidul sa meargă cu un candidat propriu, propunerea șefului Senatului fiind respinsă!

Liderii ALDE discută în aceste zile despre opțiunea ieșirii de la guvernare în această toamnă după ce PSD a decis luni în ședința Comitetului Executiv să susțină un candidat propriu la prezidențiale, și nu pe Tăriceanu, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

De altfel, în ALDE au mai existat discuții despre o eventuală ieșire de la guvernare și la începutul acestui an, când sondajele interne arătau prăbușirea partidului în opțiunile electoratului. În cele din urmă, ALDE a decis să rămână în guvernul Dăncilă, dar a decontat alianța cu PSD printr-un scor mic la europarlamentare, care a lăsat partidul în afara Parlamentului European.

Liderii ALDE care favorizează ieșirea de la guvernare susțin că doar prin desprinderea de PSD partidul ar avea șansa unui scor mai bun la prezidențiale și, mai ales, la localele din vara anului 2020 – alegeri esențiale pentru rămânerea în Parlament la alegerile generale din iarna anului 2020.

Vicepreședintele ALDE, Varujan Vosganian, a atenționat luni PSD că partidul său va pune în discuție viitorul coaliției de guvernare, ca răspuns la decizia partenerilor de a merge pe mâna unui candidat propriu la parlamentare.

Există însă și lideri ALDE reticenți la ideea ieșirii de la guvernare, argumentând că astfel partidul va pierde accesul la resursele guvernamentale dacă partidul nu va face parte din viitoarea coaliție de guvernământ.

Guvernul Dăncilă depinde de voturile ALDE în Parlament, fără de care și-ar pierde majoritatea guvernamentală.

Citeste si https://dc360.ro/carmenuca-o-cotrazice-pe-viorica-nu-mi-a-cerut-demisia-mi-a-spus-ca-din-cele-opt-ministere-care-au-fost-evaluate-carmen-dan-trebuie-sa-plece-urmare-a-acestei-discutii-eu-i-am-pus-mandatul-la-dispo/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *