- Advertisement -
AcasăEvenimenteMai multi romani din Italia au refuzat sa recomandarile autoritatilor italiene de...

Mai multi romani din Italia au refuzat sa recomandarile autoritatilor italiene de a ramane in carnatina si au parasit tara venind in Romania. Ajunsi aici, zeci de cetateni au refuzat din nou intrarea in carantina: „Dânşii au refuzat carantina, în curtea centrului. Au coborât din maşină şi au spus că nu rămân în carantină. toată lumea, toţi cetăţenii care vin din zona roşie, toată Italia

- Advertisement -

Mai multi romani din Italia au parasit tara in ciuda interdicilor impuse de autortatile italiene care au bagat in carantina intrega incepand de luni seara, cetatenilor fiindu-le recomandat sa nu isi paraseasca locuintele, cu atat mai putimn tara pe perioada carnatinei.

Este viorba despre zeci de romani din Italia au ales sa ingnore recomandarile autortatilor italiene de ramane izolate la doicmiliu si au reusit sa iasa din Italia introrcandiu-se spre Romania. Odata ajunsi insa la Vama Nadlac au refuzat de asemena si solicitarile autoartatilor roman de a intra sub carantina preventiv doua saptamani la cererea autoritatilor romane pentru cei sositi din zone puternic afectate de coronaivrus.

„Dânşii au refuzat carantina, în curtea centrului. Au coborât din maşină şi au spus că nu rămân în carantină. După discuţii cu dânşii, am pornit spre alt centru de carantină. Acum se cazează acolo. Voi discuta cu dânşii despre cum să efectuăm testele, le trimitem la Timişoara şi să vedem mâine rezultatele. Avem în carantină persoane din aproape toate judeţele. Sunt peste 80 de persoane. Până la ora aceasta, aceasta este reglementare şi noi o respectăm: toată lumea, toţi cetăţenii care vin din zona roşie, toată Italia, sunt carantinaţi în judeţul de frontieră”, a declarat Constantin Cătană, director DSP Arad.

Potrivit autorităţilor din Arad, numărul persoanelor care ar putea ajunge în judeţ, în următoarele ore, ar putea fi mai mare decât numărul spaţiilor de cazare pregătite până acum.

„Astăzi (marți – n.r.) traficul a înregistrat valori ceva mai ridicate. Vom vedea câţi vor veni. Avem peste 120 de locuri, dar lucrurile sunt într-o continuă schimbare şi încercăm să facem faţă afluxului de cetăţeni români care se întorc acasă”, a mai spus directorul DSP Arad.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

- Advertisement -