Mai rezistă Dragnea mult în fruntea PSD? Prinde prezidențialele în fruntea partidului? Ignoranța îi va veni de hac?

După 2 ani de guvernare PSD țara se află în prăpstie din toate puctele de vedere. În toate domeniile, lucrurile arată cam la fel, investițiile sunt aproape inexistente iar tot mai multe cetegorii sociale contestă actuala guvernare.

După 2 ani de PSD-ALDE la conducerea țării, cu 2 premieri schimbati ca niște șosete în căutarea marionetei perfecte pe care între timp au și găsit-o, Liviu Dragnea a reușit performanța de a deveni cel mai nepopular lider al unui partid aflat la guvernare din 89 încoace, fiind tot mai contestat chiar și în propriul partid. De ce?

Agenda proprie și a găștii de partid a priotizat secundă de secundă în fața adevăratelor probleme ale românilor. Subiectele din jurul justiției au devenit pricipala ocupație a liderului PSD si a acoliților săi, asta în timp ce țara cade pe români. Dacă altădată, în toate cealălte guverne social democrate, PSD avea grijă de propriul electorat și avea ca principale preocupări ușoarea satisfacere a propriului segment de oameni care îi votează, având grijă să nu ia măsuri care să îi afecteze și oferindu-le un plus cât de mic la pensii de cele mai multe ori, de data aceasta PSD pare complet rupt de realitate.

Multe categorii sociale, care din 90 încoace a fost preponderent de partea PSD, contestă tot mai clar actuala guvernare PSD-istă, cum sunt spre exemplu sindicatele sau persoanele în vârstă. Mai mult, actualul lider PSD, este cel mai contestat lider politic al unui partid aflat la guvernare de la Revoluție încoace, extem de contestat fiind atât de opoziție și electoratul lor, cât chiar și de propriul electorat, ceea ce este ceva complet nou, având în vedere că de obicei electoratul social democtraților este unul extrem de ponderat, cuminte și disciplinat.

Pe lângă că a uitat de nevoile întregii societăți, inclusiv cele ale propriului electorat pe care a sperat că va reuși să îl șantajeze oferindu-i încă aproximativ 50 de lei în plus la pensie, bazându-se pe faptul că nu vor observa efectele tuturor celorlalte măsuri dezastruoase care au dus la o scumpire semnificativă a vieți în doar 2 ani, Liviu Dragnea a fost suficient de ignorant încât să uite de nevoile baronilor locali, ale primarilor, ale celor care au voce puternică în PSD, ale celor care pot prin influiența lor în partid chiar și să dea jos liderul partidului.

Ce vedem zilele astea este o altă etapă a unui tot mai probabil posibil sfărșit al lui Dragnea. De când e la guvernare, crizele din interoirul partidului se țin în lanț, la aproximativ 3-4 luni fiind o criză puternică, unde adăugăm CEX-urile foarte des susținute de PSD unde se taie și spânzura oamenii cu influiență în partid. Liviu Dragnea, având ca principală prioritate în ăștia 2 ani doar scăparea lui și a colegilor apropiați din PSD de problemele cu legea, a uitat complet de toate celălate puncte prioritare pentru ca poziția de lider PSD să îi rămână inatacă, printre acestea împărțirea banilor pentru baroni și mai nou primari, cu atât mai mult cu cât urmează alegerile prezidențiale toamna aceasta.

Azi primarii atât PSD-iști cât și din partide aflate în opoziție se plâng de buget. Oamenii de încredere de până acum câteva luni, precum primarii de sectoare din Capitală în frunte cu Primarul General Gabriela Firea se declară extem de nemulțumiți de această situație. În actualul context, cu un PSD în care liderul partidului Liviu Dragnea, nu a fost în stare sa asigure mulțumirea nici măcar a propriului electorat, dar mai ales nici măcar a baronilor și primarilor proprii, când aproape în permanență este o tensiune în spatele cortinei și curând bat la ușă și alegerile prezindențiale iar credibilitatea societății civile în cel care conduce PSD este la un minim istoric, cu mult sub scorul partidului, care sunt șansele ca Dragnea să reziste în continuare mult și bine la șefia partidului?

Citește și http://dc360.ro/elementor-6745/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.