Acasă Noutati interne Medicul Virgil Păunescu: "Trebuie să ne grăbim să vaccinăm populația cât mai...

Medicul Virgil Păunescu: „Trebuie să ne grăbim să vaccinăm populația cât mai repede, pentru că altfel vom fi în situația în care nu vom termina de vaccinat toată populația sau, mă rog, 60-70% din populație și primii vaccinați vor ieși de sub imunitate și vor începe din nou să se îmbolnăvească. S-ar putea și peste 3-4 ani să fim în aceeași situație dacă nu ne grăbim să închidem acest cerc”

Medicul Virgil Paunescu a declarat joi dimineata ca trebuie vaccinat un procent de 60-70% din populatia Romaniei intr-un timp cat mai scurt pana in luna septembrie, in caz contrar, acesta spune ca persoanele vaccinate isi vor pierde imunitatea pe parcusul timpului si vor reincepe sa se imbolnvaeasca. Acesta spune ca exista posibilitatea ca actuala situatie a pandemiei de coronavirus sa poata dura si 3-4 ani la stadiul la care se afla in prezent.

„Ținând cont de faptul că producătorii au fost cei care au spus că acest vaccin are o durată de memorie imună de circa un an de zile, trebuie să ne grăbim să vaccinăm populația cât mai repede, pentru că altfel vom fi în situația în care nu vom termina de vaccinat toată populația sau, mă rog, 60-70% din populație și primii vaccinați vor ieși de sub imunitate și vor începe din nou să se îmbolnăvească.”

„Sunt absolut sigur că orice resursă în plus ar grăbi acest proces. (…) Dacă nu terminăm până în toamnă o vaccinare măcar pentru 70% -80% din populație, vă spun că vor începe să iasă de sub imunizare cei vaccinați în prima linie și nu vom reuși să închidem acest cerc și să închidem pandemia și o să ne tot învârtim în jurul cozii.”

„Știu că există foarte multe îndoieli și întrebări fără răspuns legate de acest vaccin care s-a făcut într-un timp record de 8-9 luni de zile, dar nu avem alternativă. (…) Nu există soluție pentru noi și copiii noștri de a întrerupe această pandemie care altfel s-ar putea să dureze mai mult decât intuim noi. S-ar putea și peste 3-4 ani să fim în aceeași situație dacă nu ne grăbim să închidem acest cerc,” a spus prof. dr. Virgil Păunescu.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here