- Advertisement -
Acasă Politica Minerul Marius Miron: "Niciodată nu vor veni vremuri mai bune, atâta timp...

Minerul Marius Miron: „Niciodată nu vor veni vremuri mai bune, atâta timp cât nu se va face un program bine stabilit, o retehnologizare pentru mineritul din Valea Jiului! Acesta hartie care a venti de la Guvern reprezinta doar o o oază de lumină foarte mică! Bunicul meu a lucrat la mină, tatăl meu a lucrat la mină. Eu acum lucrez la mină. Mineritul aici, în Vale înseamnă totul!”

- Advertisement -

Marius Miron, unul dintre minerii care a tinut legatura in toate cele 7 zile cu majoritatea minerilor din Valea Jiului care au stat in subteran, a declarat luni seara la Antena 3 ca minerii nu mai au speranta faptului ca ceva se va schimba pentru ei in viitorul apropiat. Acesta a declarat ca pentru ca situatia lor sa se schimbe cu adevarat este nevoie de „o retehnologizare pentru mineritul din Valea Jiului”. Acesta a spus ca raspunsurile pe care le-a primit de la Executivul de la Bucuresti luni dupa amiaza reprezinta „reprezinta doar o oază de lumină foarte mică”. Minerul a a astras atentia ca singura sursa de supravetuire in zona o reprezinta mineritul, mentioanand ca este miner dupa ce si bunicul si tatal sau au avut aceeasi meserie la randul acestora.

”Niciodată nu vor veni vremuri mai bune, atâta timp cât nu se va face un program bine stabilit, o retehnologizare pentru mineritul din Valea Jiului. Este doar o oază de lumină foarte mică. Această hârtie care a venit, aşteptăm până pe 25 să vedem dacă guvernanţii noştri se vor ţine de cuvânt. Ştim că după astea trei luni de zile, dacă cei de la CEH care sunt acum până îşi vor da demisia, nu vor face un plan de reorganizare, să vedem şi noi un program bine stabilit, mineritul din Valea Jiului după astea trei luni de zile va pieri. Cu regret spun lucrul acesta.

Bunicul meu a lucrat la mină, tatăl meu a lucrat la mină. Eu acum lucrez la mină. Mineritul aici, în Vale înseamnă totul (…) Trebuie să se gândească şi domnii de la Putere să nu închidă şi pentru asta mă voi lupta pe toate căile cât voi putea, deşi nu sunt lider de sindicat. Sunt vocea lor, dar de acum înainte vreau să spun că mă lupt cu cine pot şi cu toate puterile ca mineritul din Valea Jiului să continue.

(…) Noi de doi ani de zile, nu am primit echipamente de protecţie. Noi nu mai avem salopete, ne coasem de zece mii de ore salopetele, nu mai avem bocanci. Ne cummărăm din banii noştri bocani. Este o obligaţie a celor de la CEH ca să asigure echipament de protecţie tuturor ortacilor şi vreau ca sindicatul, pe această cale dacă mă aud, să ia această iniţiativă şi în următoarele zile, să facă bine şi să ne aducă, atât la mina Lupeni, Vulcan, Livezeni. Cei de acolo s-au plâns că nu mai au echipamente de protecţie, salopete, bocani, cizme. Nu se poate aşa ceva. Cât va mai ţine mina, o lună, două, trei, cinci, vrem să avem echipament de protecţie, pentru că acest echipament ne protejează foarte mult de situaţia care este în subteran şi de pericole.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here