- Advertisement -
Acasă Educatie Ministerul Educatiei transmite ca 65.000 de elevi se regasesc in imposibilitatea de...

Ministerul Educatiei transmite ca 65.000 de elevi se regasesc in imposibilitatea de a isi incheia media pe primul semestru, cei mai multi din cauza imposibilitatii de acces la resursele tehnologice

- Advertisement -

In prezent, in acest an, in contextul pandemieie, nu mai putin de 65.000 de elevi se regasesc in imposiblitatea de a isi incheie media pe semestrul 1, cei mai multi din cauza desfasurarii cursurilor online, in sensul ca cei mai multi dintre cei 65.000 de copii nu au acees la resursele tehnologice (internet sau dispozitive tehnologice). Umratoarele doua cauze sunt neparticiparea la cursuri şi situaţiile medicale.

„La acest moment, conform datelor transmise de către unităţile şcolare, prin intermediul inspectoratelor şcolare judeţene/ISMB, se estimează că un număr de cca. 65.000 de elevi se află în situaţia de a nu avea media încheiată, imposibilitatea de acces la resursele tehnologice fiind factorul principal, la care se adaugă şi alte motive precum neparticiparea la cursuri, situaţii medicale etc. Trebuie avut în vedere că, în ultimii ani, numărul elevilor care se aflau anual în această situaţie era de aproximativ 15.000”, se arată într-un comunicat de presă transmis de Ministerul Educaţiei.

Conform sursei citate, măsurile necesare identificate până în prezent sunt: desfăşurarea de activităţi remediale pe parcursul semestrului al II-lea, cu identificarea surselor de finanţare pentru plata cadrelor didactice; prelungirea perioadei de încheiere a situaţiilor şcolare neîncheiate în semestrul I, de la patru până la opt săptămâni de la revenirea la cursuri în semestrul al II-lea; posibilitatea încheierii mediilor cu minimum două note, indiferent de numărul orelor alocate săptămânal fiecărei discipline.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here