Mitralieră: Iohannis e nebun, un habarnist total, sesizăm CCR și îi facem plângere penală pentru abuz în serviciu

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu s-a dezlănțuit, marți seara, într-o intervenție telefonică la B1 TV, împotriva președintelui Klaus Iohannis, după respingerea remanierilor, afirmând că președintele „e nebun”, „un habarnist total” și anunțând că PSD va sesiza Curtea Constituțională și va depune plângere penală pentru abuz în serviciu.

„Președintele iohannis e un habarnist total. În primul rând, nu ne aflăm în situația de remaniere, cum susține eronat președintele, ci ne aflăm în situația de vacanță a trei posturi de miniștri. Președintele era obligat să emită de îndată decretele de vacantare a celor trei funcții, conform deciziei CCR 875 din 2018. Ce a făcut președintele? A refuzat. Refuzul președintelui de a emite de îndată deciziile de vacantare a celor trei funcții de miniștri înseamnă că a încălcat decizia Curții și că se află într-un conflict juridic de natură constituțională”, a susținut Rădulescu.

El a spus că probabil mâine PSD va sesiza Curtea Constituțională pentru un conflict juridic de natură constituțională generat de refuzul președintelui de a emite decretele de vacantare a celor trei posturi de miniștri.

Cătălin Rădulescu a susținut că, pentru că nu este prima dată când președintele nu respectă o decizie a CCR, PSD îi va face plângere penală pentru abuz în serviciu.

„Sigur că e apărat de imunitate și nu i se poate întâmpla nimic, numai că o să-i facem de acum încolo de fiecare dată câte o plângere penală, în așa el încât, când i se termină mandatul și nu va mai avea imunitate, va trebui să răspundă”, a spus Rădulescu.

Întrebat de ce coaliția de guvernare nu a recurs la restructurarea Guvernului, după refuzul premierului, așa cum anunțase, deputatul PSD a replicat: „Nu puteam să stăm fără miniștri interimari și atunci am dat la premier, a transmis premierul președintelui cele trei nominalizări pentru miniștrii interimari, după care mâine noi vom lua o decizie. Sigur că decizia noastră se îndreaptă către restructurare”.

Întrebat ce va face coaliția dacă președintele va refuza numirea miniștrilor și după restructurare, Rădulescu a afirmat: „Intră iar în al treilea conflict constituțional. Ori e nebun, că nu putem să-i spunem altfel…”.

La acest moment a intervenit moderatorul cerându-i să aibă un limbaj civilizat la adresa președintelui, iar senatoarea PNL Alina Gorghiu a amenințat că va pleca din studio, dacă se continuă cu astfel de acuzații.

Premierul Viorica Dăncilă refuză să declanșeze procedura restructurării guvernului în Parlament, în ciuda presiunilor exercitate de liderul PSD, Liviu Dragnea, au declarat surse politice pentru G4Media.ro. Premierul Dăncilă a anunțat într-un comunicat că va trimite la Cotroceni numele viitorilor miniștri interimari la justiție, fonduri europene și românii de pretutindeni. Aceștia vor fi Ana Birchall la justiție, Eugen Teodorovici la fonduri europene și Radu Oprea la românii de pretutindeni.

Citește și http://dc360.ro/nicolicea-il-cearta-pe-iohannis-incalca-deciziile-ccr-nu-e-prima-data-a-mai-refuzat-si-altadata-remanierea-incalcand-constitutia-restructurarea-guvernamentala-nu-se-face-pentru-a-rezolva-conflicte/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.