Nelu Tataru anunta distribuirea gratis a 2,3 milioane de masti pentru persoanele aflate intr-o situatie financiara proasta, printre cele incluse sunt si beneficiare de alocații pentru susținerea familiei: Am adoptat astăzi în ședința de guvern o Ordonanță de Urgență privind acordarea către autoritățile locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate

Ministrul Sanatatii Nelu Tataru anunta oferiea a 2,3 milioane de masti de protectie gratis pentru persoanele aflate intr-o situatie financiara proasta. Printre persoanle incluse sunt persoanele care cu pensii mai mici de 700 de lei, persoanele cu handicap, persoanele beneficiare de alocații pentru susținerea familiei dar si persoanele beneficiare de ajutor social.

Nelu Tataru spune ca s-a adoptat in sedinta de Guvern o OUG care prevede acordarea de catre Ministerul Sanatatatii prin Direcțiile de Sănătate Publică către autoritățile locale a necesarului de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate.

În urma modificării în Parlament a hotărârii de guvern privind starea de alertă, am adoptat astăzi în ședința de guvern o Ordonanță de Urgență privind acordarea de către Ministerul Sănătății, prin Direcțiile de Sănătate Publică, către autoritățile locale necesarul de măști de protecție pentru familiile și persoanele defavorizate. În acest sens, am aprobat măști de protecție pentru 2,3 milioane de persoane din categoriile defavorizate”, a declarat ministrul.
Tot prin această OUG, s-a aprobat suplimentarea bugetului Ministerului Sănătății cu 230 milioane de lei pentru achiziția acestor măști de protecție.
Care sunt categoriile defavorizate:

  • persoanele din familiile beneficiare de ajutor social
  • cele beneficiare de alocații pentru susținerea familiei
  • pensionarii cu pensii de până la 704 lei
  • persoane cu handicap

Nelu Tătaru a precizat că se va acorda „un număr de 50 de măști pentru fiecare din persoanele din categoriile precizate, aferente unei perioade de două luni”.

„Acest lucru trebuie să se întâmple foarte repede. În trei zile de la aprobarea acestei OUG, autoritățile locale trebuie să trimită către DSP-uri lista cu aceste persoane, iar odată achiziționate, în trei zile DSP-urile vor trebui să vireze către autoritățile locale aceste măști”, a declarat Tătaru.

cu asta da cu vlad simplu

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *