- Advertisement -
AcasăJustitieNicu spune ca am infrant cu succes: „Raportul privind ridicarea MCV este...

Nicu spune ca am infrant cu succes: „Raportul privind ridicarea MCV este o recunoaștere și o confirmare la nivel european a faptului că direcția reformelor pe care am urmat-o cu consecvență în ultima perioadă este cea corectă.

- Advertisement -

Prmeierul Romaniei nu arateaza nici el sansa sa doveasca ca este doar un ghiocel instalat la Palatul Victoria care repeta papagaliceste temele care ii vin pe masa. Nicolae Ciuca transmite la randul sau ca ridicarea MCV (prin care Constiutia Romaniei este aruncata la gunoiu) arata ” o recunoastere si o confirmare la nivel european a faptului că directia reformelor pe care am urmat-o cu consecventa in ultima perioada este cea corecta”.

„Pentru Guvernul României, acest raport și evoluțiile pe care le angrenează ne încurajează să continuăm cursul stabilit în sprijinirea independenței justiției, a luptei anticorupție, de o manieră sustenabilă şi cu rezultate bune în continuare, în beneficiul societății românești. Toate acestea sunt esențiale deoarece răspund așteptărilor cetățenilor români”, afirmă Ciucă.

„Raportul este și o recunoaștere și o confirmare la nivel european a faptului că direcția reformelor pe care am urmat-o cu consecvență în ultima perioadă este cea corectă.

De asemenea, deoarece evaluarea Comisiei nu are la bază doar evoluțiile recente, ci, în mod evident, o acumulare susținută de progrese pe care România le-a înregistrat de la momentul instituirii Mecanismului, avem o importantă recunoaștere a maturității atinse în funcționarea instituțiilor competente.

Nu am parcurs acest drum singuri. Am beneficiat constant de cooperarea foarte pragmatică cu experții Comisiei Europene. Autoritățile române competente au menținut cu aceștia un dialog cordial și constructiv, care va fi continuat pe același baze de deschidere și încredere în cadrul instrumentelor orizontale europene din domeniu.

La 15 ani de la aderare, concluziile raportului reflectă eforturile României și intrarea într-o logică de consolidare a statutului nostru european. Rămânem ferm ancorați în viziunea pro-europeană a României, clară si pe termen lung, o viziune europeană bazată pe unitate, democrație, stat de drept și valori împărtășite în mod egal de toate statele membre, pe baza acelorași instrumente”, mai afirmă premierul Ciucă.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -