- Advertisement -
Acasă Politica Nicusor Dan spune ca numarul cazurilor a scazut semnificativ pe Bucuresti, insa...

Nicusor Dan spune ca numarul cazurilor a scazut semnificativ pe Bucuresti, insa nu vor exista masuri de relaxare: „Bucureştiul este într-o situaţie fericită, în contextul în care indicele de incidenţă al COVID-19 a coborât sub 3 la mia de locuitor. Trebuie să ne uităm ce se întâmplă în Europa. Suntem în continuare în acest război, nu o să reuşim să ne vaccinăm în ritmul în care am dori şi atunci trebuie să păstrăm aceste măsuri”

- Advertisement -

Primarul Capitalei, Nicusor Dan, a anuntat vineri dupa amiaza, ca desi numarul de cazuri a scazut semnficativ in ultimele zile, in Capitala restrictiile vor fi pastrate in continuare acelasi, asta deoarece vaccinarea nu va merge intr-un ritm dorit de autoriotiati, fapt pentru care spune ca masurile trebuie pastrate. Acesta precizat ca in prezent Capitala a scazut la undicie se sub 3 la 1.000 de locuitori.

În acest moment avem o hotărâre de Guvern nr 3/2021 din acea serie de hotărâri de Guvern prin care se prelungeşte starea de alertă şi aici lucrurile sunt extrem de clare – dacă indicele coboară sub 3 sau sub 1,5, noi trebuie să aplicăm nişte măsuri clare, deci nu a fost dezbatere propriu-zisă, noi ca şi Comitet Municipal pentru Situaţii de Urgenţă am luat act de aceşti indicatori care sunt furnizaţi de INSP şi am acţionat în consecinţă, deci a fost o decizie oarecum formală din partea acestui Comitet Municipal”, a spus Nicuşor Dan, după şedinţa CMBSU, scrie agerpres.ro.

El a menţionat că Bucureştiul este într-o situaţie fericită, în contextul în care indicele de incidenţă al COVID-19 a coborât sub 3 la mia de locuitori şi a opinat că meritul aparţine bucureştenilor, care au înţeles în mare majoritate să poarte mască, să păstreze distanţa socială.

„Este meritul bucureştenilor că am reuşit să ajungem până aici, dar în niciun caz nu trebuie să ne relaxăm, adică trebuie să ne uităm ce se întâmplă în Europa, să vedem ce s-a întâmplat în Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Franţa. Suntem în continuare în acest război, nu o să reuşim să ne vaccinăm în ritmul în care am dori şi atunci trebuie să păstrăm aceste măsuri pe care e meritul nostru că am reuşit să le autoimpunem: mască, distanţă socială, spălat pe mâini”, a afirmat Nicuşor Dan.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here