- Advertisement -
AcasăEconomieNoaptea mintii cu BNR. Banca Nationala transmite ca pandemia a prins bine:...

Noaptea mintii cu BNR. Banca Nationala transmite ca pandemia a prins bine: Avuția publică a crescut în perioada pandemiei

- Advertisement -

Banca Nationala a Romaniei are nu de putine ori pozitii prin care se pliaza cu puterea, indiferent de cine e la putere. Desi o statistica realizata si prezentata in urma cu o luna in Romania, demonstra ca majoritatea romanilor o duc mai rau dupa pandemie, paradoxal insa numarul milioanarilor crescand in acelasi timp cu 50% intr-un an de criza majora, BNR vine la randul sau si spune ca avutia publica a crescut in perioada pandemiei, probabil facand referire la avutia milionarilor.

Activele imobiliare continuă să înregistreze o pondere majoritară (76%), pe fondul ratei ridicate de deţinere a imobilelor (95,8%, conform Eurostat) transmite BNR,

La finalul anului 2019,avuţia netă a populaţiei ajunsese la un maxim de 2.157,6 mld. lei (circa 450 mld. euro), depăşind în premieră nivelul din 2008.

Încă din 2018, avuţia netă a ro­mâ­nilor a depăşit pragul de 2.000 mld. lei pentru ca în 2019 să ajungă la vârful istoric după o creştere de circa 7%.

BNR a remarcat că situaţia financiară a populaţiei s-a situat pe un trend crescător în ultimii ani, percepţia privind capacitatea de economisire intrând în teritoriul pozitiv în anul 2019.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

- Advertisement -