- Advertisement -
AcasăEducatieNoi absurditati in contextul COVID. Masca de protectie va fi obligatorie in...

Noi absurditati in contextul COVID. Masca de protectie va fi obligatorie in prima zi de scoala si la exterior si in interior

- Advertisement -

Desi Romania a avut nenumarate festivaluri cu zeci de mii de participanti, turisti adunatii cu zecil de mii unii langa altii ca sardinele la mare timp de peste 3 luni, cozi la telegondole la munte iar numarul cazurilor nu doar ca nu a expolodat, dar abia a crescut, cresterea mica din ultima saptamani fiind una deja prognozata de „specialisti” in mod natural, ei bine ministrul Edcuatiei, Sorin Campeanu, a declarat cu scurt timp, ca in prim zi de scoala, elevii si parintii vor trebui sa poarte masti de protectie si in exterior si in interior pe timpul festivitatilor, chiar daca vorbim de o prezenta de cel mult 1.500-2000 de persaone la aceste fetitvitati, acest numar urmand sa fie atins dooar intr-o parte din unitatile de invatamant din Capitala.

„În data de 13 septembrie vom începe școala cu prezență fizică pentru absolut toți școlarii și pentru absolut toți elevii, fără niciun fel de diferențiere. Va trebui să ne asigurăm că sunt respectate toate măsurile sanitare, va trebui să ne asigurăm că există măști suficiente, va trebui să ne asigurăm că școlile sunt pregătite”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

„Am stabilit că este normal să permitem organizarea de festivități de deschidere a anului școlar din moment ce sunt permise tot felul de alte evenimente, cu două condiții: masca va fi obligatorie și la exterior, pentru că se creează aglomerări mari de persoane, elevi, părinți, bunici, profesori, iar durata să fie de maxim o oră și jumătate”.

„Există stocuri suficiente de măști de protecție, există câteva milioane de măști de protecție în rezerva de stat, gestionată de departamentul de situații de urgență, există la Ministerul Sănătății, există la autorități locale. Pe de altă parte am anunțat o interogare în tot sistemul de educație, către toate inspectoratele județene pentru a ne spune ce stocuri de măști au. Și Ministerul Educației s-a implicat, a semnat contracte de donație și sponsorizare în beneficiul inspectoratelor școlare acolo unde stocurile au fost mai reduse, iar astăzi în ședința de Guvern va fi promovată o reglementare prin care autoritățile locale vor pune la dispoziția școlilor măști de protecție. Există stocuri, știm exact pe fiecare județ. Acestea vor fi puse la dispoziția școlilor pentru asigurarea protecției sanitare, pentru elevi și pentru cadrele didactice”, a mai spus ministrul Educaţiei.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -