Acasă Noutati interne Noi probleme pentru Alexandru Cumpanasu! Mai multe asociaţii şi grupuri civice le...

Noi probleme pentru Alexandru Cumpanasu! Mai multe asociaţii şi grupuri civice le cer membrilor organizaţiilor conduse de Cumpanasu sa se delimiteze de acesta pentru comportmanetul fata de minori de pe Tik Tok

Cu siguranta perosanjul numarul 1 al Romanieie la inceptu de 2021 este Alexandru Cumpanasu, intrat in atentia presei chiar din prima zi a anului. Din nefericire pentru personajul cu pricina, de data asta spre deosebiore de drama de la Caracal, contextul in care este prezentat este cumva exact opusul. Dupa ce ieri Cumpasnu afla ca are dosar penal in urma unei plangeri depuse de o mama care il acuza de faptul ca o hartuia pe fiica sa pe Tik Tok, Cumpanasu da de noi probleme.

Astazi, mai multe asociaţii şi grupuri civice le cer membrilor organizaţiilor conduse de Cumpasansu sa se delimiteze de acesta pentru comportmanetul fata de minori de pe Tik Tok.

Membrii asociatiilor si grupurilor fac referire in mod special la delimitarerea membrilor fata de Asociaţia pentru Implementarea Democraţiei una dintre orgnizatiile conduse de Alexandru Cumpănaşu”.

 

”Precizăm că, în ciuda a ceea ce vrea să afişeze această asociaţie, numărul şi identitatea membrilor săi este necunoscută: pe site-ul asociaţiei nu este nicio informaţie în acest sens, iar în evidenţele Ministerului Justiţiei sunt înscrişi doar trei membri, cei fondatori. Or, ne este greu să credem că, un ONG care a primit milioane de euro de la stat pentru proiecte ale căror rezultate sunt necunoscute sau cel puţin controversate, are doar trei membri”, au transmis asociaţiile semnatare.

De asemenea, acestea solicit ”o reacţie imediată, fermă şi publică de delimitare faţă de acesta din partea organizaţiilor ce fac parte din Coaliţia Naţională pentru Modernizarea României, al cărui preşedinte este Alexandru Cumpănaşu”.

”Precizăm că, potrivit site-ului acestei structuri, Coaliţia ar număra asociaţii, fundaţii şi sindicate: 41 la nivel naţional şi 21 la nivel teritorial. Spre stupefacţia noastră, din această structură fac parte asociaţii care pretind că promovează drepturile copilului şi militează împotriva violenţei în şcoli, respectiv asociaţii ale profesorilor şi ale studenţilor, care până acum nu au avut vreo reacţie. De asemenea, printre membrii Coaliţiei ar fi şi două federaţii ale poliţiştilor şi Corpul Naţional al Poliţiştilor, structuri din care este posibil să facă parte poliţişti ce desfăşoară ancheta penală în acest caz”, mai arată semnatarii documentului.

Potrivit acestora, ”dincolo de aspectele juridice care urmează a fi lămurite de organele penale cu privire la dialogul avut de personajul amintit cu minorii pe reţelele de socializare şi fotografiile postate de acesta” este considerat ca fiind spaţiu public orice mediu la care au acces mai mult de două persoane”.

De aceea, legea interzice următoarele comportamente:

– Dacă un major doar propune unui minor care nu a împlinit vârsta de 16 ani să se întâlnească pentru a întreţinere relaţii intime, fapta constituie infracţiunea numită racolarea minorilor în scopuri sexuale (art. 222 Cod penal);

– Dacă un major întreţine relaţii intime cu o persoană având vârsta sub 16 ani, cu acordul acesteia, fapta constituie infracţiunea numită actul sexual cu un minor (art. 220 Cod penal);

– Dacă un major convinge un minor care nu a împlinit vârsta de 14 ani să asiste la comiterea unor acte cu caracter exhibiţionist sau îi pune la dispoziţie materiale cu caracter pornografic, fapta constituie infracţiunea de coruperea sexuală a minorilor (art. 221 alin. 4 Cod penal);

– Dacă o persoană comite acte de exhibiţionism în public, fapta constituie infracţiunea numită ultrajul contra bunelor moravuri (art. 375 Cod penal).

”Încurajăm pe oricine, indiferent de vârstă, să recunoască dacă a fost expus unui comportament infracţional de tipul celui descris în această scrisoare, să nu se teamă şi anunţe imediat Poliţia sau Parchetul pentru a se iniţia procedurile judiciare”, au mai transmis organizaţiile semnatare.

Docmentul este semnat de Asociaţia ACREMIS, Rezist Iaşi, Oradea Civică 2017, Voci pentru Democraţie şi Justiţie – VeDem Just, Braşovul Civic, Corupţia Ucide, Freedom House România, Vă Vedem din Iaşi, Vă Vedem din Sibiu, Asociaţia civică VOLUNTARI ÎN EUROPA, Reset, #activAG Piteşti, #Rezist MILANO, Asociaţia Aradul Civic, Grupul Civic Madrid Ro, Ştafeta Steagului Uniunii Europene, Cuza Vrea Dreptate Iaşi, Diaspora Franţa solidară cu România, Rezistenţa Civică Galaţi, Canada Save Rosia, Diaspora Milano, Diaspora.ro, #Rezist Galaţi şi Acţiunea Civică Galaţi.

Procurorii Parchetului Judecătoriei Sectorului 4 au început urmărirea penală in rem pentru incitare la ură sau discriminare în cazul discuţiilor lui Alexandru Cumpănaşu cu tinerii care îl urmăresc TikTok.

El îi îndeamnă pe elevi să nu-şi asculte profesorii şi are discuţii cu conotaţii sexuale cu unele tinere.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here