Noua strategie populistă a PSD-iștilor! Suntem pro occidentali, pro americani dar anti europeni, să nu ne spună UE ce să facem!

Pare că PSD-istii lucrează la o nouă strategie de câteva luni de zile pentru a își păstra aparențele în ochii oamenilor care înca îi cred de partid pro occidental, pro vest. Asistăm în ultimul timp la o veșnica și de neoprit retorică anti UE venită din partea PSD-iștilor, care sunt în conflict aproape permanent cu Bruxelles-ul, chiar dacă în momentul de față PSD-IȘTII dețin și șefia Consiliului UE.

Pe de altă parte în cei peste 2 ani de guvernare, nu am auzit din partea PSD-iștilor nici măcar o critică, o observație sau nemulțumire cât de mică cu privire la americani, la administrația de la Washington, la președintele Trump.

De ce aceste abordari la 180 de grade ale PSD-istilor cu privire la Bruxulles și pe de altă parte la SUA? Din interes personal bineînțeles, nu e vorba de nicio apreciere reală a PSD-iștilor pentru actuala administrație amernicană, e vorbva de propriul lor scop. Ce scop urmăresc?

De 2 ani de zile de când au preluat puterea PSD-iștii sunt ocupați permanent zi de zi doar de justiție, de cum să mai treaca niște OUG-uri, de cum să politizeze instiuțiile încă neaflate sub propriul control, de cum sa legifereze furtul, de cum să se scape de închisoare sau să diminueze cât de mult se poate gravitatea faptelor.

Cine se opune permanent acestor tip de schimbări si avertizează că România se indepretează de la valorile europene l-a care a derat în 2007? “Oamenii răi” de la Bruxelles, care cel puțin săptamânal avertizează guvernul cu privire la gravele incălcări ale statului de drept și ale independeței jusției pe care le exercită actuala putere prin măsurile pe care le iau.

 Au aplecat măcar o singură dată urechea PSD-iștii cu adevărat către colegii de la Bruxelles? A încercat vreodată să dea înapoi când au primit avertimsnete? Nu! Mai mult, pe parcursul timpului, PSD-iștii au inceput să aibă o retorică tot mai evidentă anti UE și chiar să devină ușor agresivi, bineficiind și de sapțiul îndelung oferit de televiziunile de casă pentru a își face cunoscute antipatiile față de UE. În schimb, în relația cu americanii ce vedem? SUA, în afară de cele câteva foarte rare intervenții ale ambasadorului Hans Klemmm (ales ambasador încă din timpul administrației Obama) nimeni altcineva nu se pronunță pe subiectul justiției, asta în primul rând fiindcă nu au atribuții precum functionarii de la Bruxelles care să le permită să se pronunțe cu privire la modul în care e înfăptuită justiția în alte țări.

PSD-iștii profită de faptul că electoratul lor în general capitiv înghite cam orice gogoasă, așa că le servește populist orice știu că aceștia vor să audă, folosind în acest joc în continuare retorica “oamenilor rai” si ai “oamenilor buni” din exterior. Tot ce vedem de 2 ani de zile cu privire la asa zisa “prietenie” a PSD-istilor cu americanii nu e decât populism în încercarea de a își păstra crediblitatea în ochii votanților captivi de partid pro occidental, dar pro occidental atunci cînd trebuie și „pe felie” doar cu cine trebuie.

De ce au ales PSD-istii americanii in micul lor joc? Pentru ca actuala administratie, actualul presedinte al SUA au o viziune conservatoare, ultra nationalista, avand critici permanente impotriuva UE, împotriva globalizării, împotriva orientării de stânga a partidelor si nu rareori presedintele Trump atunci cand îi convine pentru a scăpa dintr-o situatie dificilă recurge la teoriile conpirației, făcând parte și el din rândul liderilor populiști care „se luptă cu Soros”, cu „presa cumpărată” sau „forțele oculte” iar atunci electoratul PSD observând o viziune aproape indentică a actualului președinte SUA cu viziunea celor din PSD se simt reprezentați. Și totusi suntem doar la început, pe parcurs ce intrăm în miezul campaniei electorale aceste retorici și mișcări populiste folosite de PSD-iști se vor tot înmulți.

Citește și http://dc360.ro/v-v-dancila-am-formulat-corect-am-zis-ca-trebuie-sa-implinim-toti-pasii-constitutionali-nu-am-zis-ca-mut-eu-ambasada-as-vrea-sa-am-o-discutie-cu-domnul-presedinte/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.