- Advertisement -
Acasă Justitie Nu e anul Elenei Udrea! Fostul ministru al Turimsului este vizat de...

Nu e anul Elenei Udrea! Fostul ministru al Turimsului este vizat de un nou dosar care priveste divulgari de secrete de stat

- Advertisement -

Cu singuranta anul 2021 nu este anul fostului ministru al Turismuluio, Elena Udrea. Dupa ce a primit in prima instanta o pedeapsa de nu mai putin de 8 ani de inchisoare cu executare in dosarul privind alegerile prezidentiale din anul 2009, Elena Udrea ar putea avea deschid un nou dosar, de data acesta privind divulgari de secrete de stat.

„Mai exact, DNA depus o plângere la DIICOT, dar este o anchetă care nu a stabilit un responsabil, deci nimeni nu a fost pus sub învinuire.

În decembrie 2020, la ședința de judecată în dosarul privind finanțarea campaniei electorale din 2009, Udrea a cerut ca ședința să fie declarată nepublică, motivând că vrea să îi arate judecătorului documente ”strict secrete”. Documentele respective ar fi avut legătură cu o cerere anterioară a fostului ministru de a formula o adresă către SRI pentru a da relații despre cei trei denunțători ai ei. Solicitarea a fost respinsă la momentul respectiv de Curtea de Apel București.

La următorul termen, Udrea i-a adus judecătorului plicul cu documente, însă instanța le-a refuzat din cauza caracterului secret și a restituit plicul inculpatei.

DNA a considerat însă că Udrea ar trebui să răspundă pentru divulgarea de secrete de stat și a depus o plângere la DIICOT.

Avocatul său a confirmat că a fost audiată în acest caz, dar a precizat că, din punctul său de vedere, dosarul nu va avea o finalitate pentru că nu se poate proba caracterul nepublic al documentelor respective.

Plicul cu informațiile secrete a fost găsit în curtea locuinței clientei sale”, a transmis Realitatea Plus.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here