Acasă Extern Oameni de stiinta din Marea Britanie: Trebuie să înțelegem că SARS-CoV-2 va...

Oameni de stiinta din Marea Britanie: Trebuie să înțelegem că SARS-CoV-2 va deveni endemic. Virusul nu va dispărea. Nu îl vom putea eradica. Chiar dacă ar fi vaccinat fiecare om de pe planetă, tot ar exista riscul să revină”

Mai multi oamnei de stiinta di Marea Britanie de la „London School of Hygiene & Tropical Medicine” au declarat presei faptul ca vaccinarea nu va invinge definitiv virusul, in sensul ca acesta nu va disparea nici chiar in varianta in care toti oamenii de pe pamaant s-ar vaccina. Acestia transmit ca omenirea trebuie sa inteleaga ca SARS-CoV-2 va deveni endemic.

Vaccinarea a peste 20 de milioane de oameni va reduce numărul de cazuri, dar nu trebuie să ignorăm faptul că acest virus se transmite foarte repede și dacă nu menținem măsurile sociale, o va lua de la capăt, cauzând haos. Pot înțelege panica de moment din cauza internărilor numeroase, dar sunt uimit de lipsa unei strategii pe termen lung”, a declarat Liam Smeeth, profesor de epidemiologie la London School of Hygiene & Tropical Medicine.

„Trebuie să înțelegem că SARS-CoV-2 va deveni endemic. Virusul nu va dispărea. Nu îl vom putea eradica. Chiar dacă ar fi vaccinat fiecare om de pe planetă, tot ar exista riscul să revină”, a informat Martin Hibberd, din cadrul aceleiași instituții.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here