Olguța la Dezvoltare și Mircea Drăghici la Transporturi / Dragnea: „Dacă Iohannis refuză numirile, o să acționăm constituțional”

Liderii PSD au votat în unanimitate în Comitetul Executiv pentru nominalizarea Olguței Vasilescu, la Ministerul Dezvoltării Regionale, și a lui Mircea Drăghici, la Ministerul Transporturilor. Totodată pentru a evita un nou blocaj, social-democrații le cer colegiilor Paul Stănescu și Lucian Șova să-și depună demisiile de onoare din funcțiile de miniștrii.

UPDATE 18:45 Lia Olguța Vasilescu a declarat că a votat în CEX împotriva lui Paul Stănescu și pentru cererea de demisie a acestuia. „Ceea ce e prea mult e prea mult”, a spus ea. Recent, Vasilescu declarase că nu va vota împotriva lui Stănescu niciodată.

În ședința, social-democrații au decis să le ceară celor doi miniștrii încă în funcție, Paul Stănescu și Lucian Șova să demisioneze. Cu unanimitate de voturi , liderii PSD au votat ca cei doi să-și depună demisia de onoare, în caz contrar aceștia vor fi pasibili de sancțiuni are pot duce până la excludere, susțin sursele Hotnews.ro care au participat la discuții.

UPDATE 18:32 Liviu Dragnea, întrebat dacă un refuz al lui Iohannis este motiv de suspendare: „În cazul în care refuză, o să acționăm constituțional. Dacă va sări din nou cu picioarele pe Constituție ne vom întâlni și vom decide”

UPDATE 18:23 Viorica Dăncilă prezintă propunerile PSD: Lia Olguța Vasilescu și Mihai Drăghici, la Dezvoltare, respectiv Transporturi. „Am observat că nu contează ce competențe cred eu că are o persoană, ci ce crede președintele României. Am propus-o Lia Olguța Vasilescu pentru Ministerul Transporturilor pentru că am văzut că e foarte implicată. De ce acum la Dezvoltare? Dacă nici un fost primar nu e calificat pentru acest post, atunci cine?”, a spus Dăncilă.

 

ora 18:08 Liviu Dragnea ar fi propus ca Lia Olguța Vasilescu să fie nominalizarea pentru Dezvoltare iar Mircea Drăghici să fie nominalizarea la Transporturi. Social-democrații au votat în unanimitate.
 
ora 17:00 Liviu Dragnea și Olguța Vasilescu au sosit împreună la ședința CEX. “Pe Olguța o susțin în totalitate și nu de acum”, a spus Dragnea înaintea ședinței.
Cei doi miniștrii Paul Stănescu și Lucian Șova nu participă la ședința CEX. Sursele Hotnews.ro susțin că ei doi au fost invitați de către conducerea partidului.
Liviu Dragnea a spus că l-a invitat pe ministrul Justiției la ședința CEx ca să îi “lumineze” pe social-democrați în privința remanierii guvernamentale.
“L-am rugat să vină ca să ne lumineze, să ne spună care e calea de urmat în această situație inedită”, a declarat Liviu Dragnea, întrebat despre motivul prezenței lui Toader la CEx.

Întrebat dacă PSD va reclama un conflict constituțional pe tema remanierii, liderul PSD a răspuns: “De-aia avem un ministru al Justiției foarte bun”

 
ora 16:58 Ministrul Justiției, Tudorel Toader participă la ședința Comitetului Executiv Național al PSD. “Am promis că la 17.00 sunt aici”, a declarat acesta. Ministrul Justiției a refuzat să spună de ce a fost chemat.

Surse social-democrate au declarat pentru Hotnews.ro că cele două propuneri făcute de vicepreședinții PSD nu sunt pe placul anumitor lideri din teritoriu apropiați de Liviu Dragnea.
Liderul PSD Neamț, Ionel Arsene, apropiat al lui Liviu Dragnea, este nemulțumit că după respingerea lui Ilan Laufer la Dezvoltare, conducerea PSD a propus-o pe Lia Olguța Vasilescu. Arsene ar fi susținut de președintele PSD și ar urma, potrivit surselor Hotnews.ro, să facă o nouă propunere pentru portofoliul de la Dezvoltare.
Comitetul Executiv al PSD are loc în contextul în care președintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, că nu va semna decretele de numire în funcția de ministru al Transporturilor pentru Lia Olguța Vasilescu și pentru Ilan Laufer, care a fost propus de PSD pentru portofoliul Dezvoltării Regionale.

Conducerea PSD s-a reunit marți și au votat ca Lia Olguța Vasilescu să fie propusă pentru Ministerul Dezvoltării, iar Mircea Drăghici pentru portofoliul Transporturilor.

Citește și BREAKING NEWS Iohannis a respins-o pe Adina Florea, propusă de Toader la șefia DNA

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.