Olguța nu încetează niciodată sa te uimească: “Aducerea în țară a lui Mazăre este o acțiune de campanie, similară aducerii lui Nicolae Popa din Indonezia în 2009”

Purtătorul de cuvânt al PSD, Lia Olguța Vasilescu, a susținut luni, într-o emisiune la România TV, că aducerea lui Radu Mazăre în țară este, de fapt, o acțiune de campanie orchestrată de adversarii partidului condus de Liviu Dragnea, similară cu repatrierea, în 2009, a fugarului Nicolae Popa sau cu ”rețeta din 2016”, când mai mulți social-democrați au fost puși sub acuzare de procurorii anticorupție. ”Din păcate, uite că nu le-a folosit (sic!)”, a spus Vasilescu.

Întrebată ce înseamnă aducerea în țară a lui Radu Mazăre pentru PSD, Olguța Vasilescu a spus că fostul primar al Constanței, condamnat definitiv la 9 ani de închisoare cu executare, este folosit ca armă politică.

”Acum în campanie electorală? Păi, cred că același lucru cu ce a însemnat aducerea domnului Popa, tot în campanie electorală, când Traian Băsescu avea nevoie de un ceva acolo în dezbaterea pe care a avut-o cu Mircea Geoană. Și acel ceva s-a văzut ce a însemnat pentru alegerile prezidențiale. E foarte ciudat că îl aduc exact acum în perioadă de campanie electorală. Cu certitudine n-a vrut nici să evadeze, cu certitudine n-a vrut nici să ceară azil politic, cu certitudine vine în țară, cu certitudine Ministerul Justiției, prin doamna ministru Ana Birchall, a făcut toate demersurile necesare ca să-l aducă pe Radu Mazăre în țară. Mi-aduc aminte de o discuție pe care am avut-o chiar într-o emisiune de televiziune cu domnul Popa, când l-am întrebat, așa mai mult pentru istorie, că nu mai contează absolut deloc ce s-a întâmplat acum ani de zile, ”tu știai ceva despre Mircea Geoană care ar fi putut să conteze dacă te aduceau în țară, să-l compromită?” Și a spus: ”Nici nu-l cunoșteam, n-aveam niciun fel de legătură cu Mircea Geoană”. L-au folosit atunci ca și armă politică, a fost folosit ca și armă electorală. Exact asta cred că se întâmplă acum cu Radu Mazăre”, a spus Olguța Vasilescu.

Chestionată în continuare cine va beneficia concret de aducerea lui Mazăre în țară, purtătorul de cuvânt al PSD a arătat cu degetul spre adversarii politici ai partidului.

”Credeți că PSD-ul? Mie îmi sună a rețeta din 2016. Aduceți-vă aminte când toți oamenii noștri de forță erau fie chemați la DNA, fie plimbați în cătușe, cum eram și eu. La vremea respectivă, primarul Craiovei era încătușat, plimbat pe scările DNA, ținut în arest și așa mai departe. Din păcate, uite că nu le-a folosit. Eu cred că și de data aceasta încearcă aceeași rețetă, dar s-ar putea să nu le iasă ca și data trecută”, a conchis ea.

Avionul care îl aduce pe Radu Mazăre din Paris la București a decolat luni după-amiază din Paris și urmează să aterizeze pe Aeroportul Otopeni în jurul orei 20.10, transmite Libertatea.

Fostul primar al Constanței a fost preluat luni dimineață de o escortă de polițiști români din Antananarivo (Madagascar), unde fusese arestat de autoritățile locale.

Ministerul Justiției din Madagascar a încuviințat rapid cererea de extrădare trimisă săptămâna trecută de Ministerul Justiției din România. El va fi încercat în România pentru a ispăși pedeapsa de 9 ani și 10 luni de închisoare primită în dosarul retrocedărilor fictive de pe faleza Constanței.

Citește și https://dc360.ro/prima-fotografie-din-avion-cu-rockstarul-marii-negre-radu-mazare-in-drum-spre-romania-unde-lumea-vibreaza-in-asteptarea-lui/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *