- Advertisement -
Acasă Politica Orban spune ca PSD e de vina pentru situatia minerilor: Situația Complexului...

Orban spune ca PSD e de vina pentru situatia minerilor: Situația Complexului Energetic Hunedoara este una critică din cauza a două „greșeli foarte importante ale guvernărilor PSD! Noi am găsit această soluție temporară pentru plata salariilor minerilor – și felicit guvernul pentru că s-au mișcat foarte repede!

- Advertisement -

Premierul Ludovic Orbana declarat ca de vina pentru situatiam actuala a minerilor sunt social demcoratii deoarece pe perioada guvernarilor acestora „nu a fost pus în practică un plan de restructurare și acordarea unui un ajutor de stat” la Complexul Energetic Hunedoara. Chiar daca minerii protesteaza de 5 zile in continuu in subteran, Ludovic Orban a declarat ca Guvernul a gasit repede solutii pentru platirea salariilor acestora.

„O delegație a sindicatelor minerilor a fost primită de Virgil Popescu și Florin Cîțu. În urma discuțiilor, guvernul deja a adoptat o modificare a OUG pentru a permite plata pe o perioadă de trei luni a salațiilor din Fondul de Garantare. Practic s-a permis să se utilizeze bani din acest fond și pentru plata salariilor pentru companii aflate în insolvență. Tocmai să se poată plăti salarii”, spune președintele PNL, Ludovic Orban.

„Situația de la Complexul Energetic Hunedoara este una critică din cauza a două greșeli foarte importante ale guvernărilor PSD”, respectiv faptul că nu a fost pus în practică un plan de restructurare și acordarea unui un ajutor de stat care nu a fost dat în condițiile reglementărilor existente la nivel european și care trebuie returnat.

Noi am găsit această soluție temporară pentru plata salariilor minerilor – și felicit guvernul pentru că s-au mișcat foarte repede, dar, în perspectivă, trebuie să găsim o soluție care să stea în picioare – o companie cu active viabile și care să aibă capacitatea de a fi profitabilă, de a putea rămâne pe piață. Guvernul a fost extrem de atent, a negociat cu sindicatele, deja a fost adoptată OUG, se află în pregătire normele de aplicare a ordonanței. Imediat ce va fi adoptată Hotărârea de Guvern, salariile vor fi acordate”, menționează Orban.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here