Orlando vrea vămile lui! Minsterul Finanţelor are un proiect de ordonanţă care prevede trecerea vămilor de la ANAF în subordinea minsterului lui Teodorovici

ţă

Un proiect de ordonanţă pus în transparenţă decizională pe siteul ministerului Finanţelor prevede trecerea vămilor de la ANAF în subordinea minsterului Finanţelor. Conform proiectului, urmează să se înfiinţeze Autoritatea Vamală Română care va prelua atribuţiile, posturile şi personalul actualei Direcţii Generale a Vămilor, aflată la ANAF. Preşedintele noii autorităţi vamale va fi numit de prim-ministru, la propunerea ministrului finanţelor.

De asemenea, vor fi înfiinţate noi regionale vamale, iar controlul intern pentru activităţile autorităţii va fi făcut de structurile de specialitate din ministerul Finaţelor. Personalul preluat de noua autoritate vamală îşi păstrează toate drepturile salariale, însă în urma reorganizării nu este exclusă o reducere de personal.

Autoritatea va asigura administrarea impozitelor, taxelor şi a altor venituri bugetare şi aplicarea politicii şi legislaţiei vamale. Va asigura control operativ si inopinat privind prevenirea, descoperirea şi combaterea oricăror acte şi fapte care au ca efect frauda vamală, precum şi a altor fapte date prin lege în competenţa sa.

Ministerul Finanţelor Publice susţine că înfiinţarea unei Autorităţi Vamale aflate în subordinea minsterului va duce la eficentizarea controlului în vămi şi la creşterea încasărilor la buget.

Proiectul a fost anunţat încă din luna iunie de ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici. Actul normativ urmează să fie dezbătut şi votat într-o şedinţă viitoare a Guvernului.

Citeşte şi https://dc360.ro/ccr-si-a-intrat-in-mana-o-noua-amanare-a-saptea-curtea-constitutionala-a-amanat-pentru-a-saptea-oara-pe-29-iulie-luarea-unei-decizii-in-privinta-codurilor-penale-sedinta-a-fost-intrerupta-din-ca/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.