- Advertisement -
AcasăPolitica"Pas cu pas" pana nimic nu a mai ramas. Citu are de...

“Pas cu pas” pana nimic nu a mai ramas. Citu are de gand să abroge legea care interzice vânzarea acțiunilor din companiile de stat: Este, din păcate, o lege care, anul trecut, a fost trecută de PSD, care interzice pentru 2 ani vânzarea acțiunilor din companiile de stat, iar actuala coaliţie în Parlament încă nu a reuşit să o abroge, deşi eu în Guvern am abrogat această lege printr-un proiect de lege

- Advertisement -

Bun venit in “Guvernul meu”. Ce veti gasi aici? Un premier prafuit de tanar care a dus preturile la cote record, care a inghetat salariile, pensiile si alocatiile, care a imprumutat Romania la sume record, un premier prefuit care incerca sa inlature PNL (impins de ficusul de la Cotroceni)de la conservatorism catre progresism (am vazut in acest sens legea educatiei sexuale, primirea de imingrati ilegali din Afganistan in tara sau chiar discrusrurile propagandistice specifice mai extremiei stangi din Occident la adresa partidleor precum AUR).

Dupa ce l-am vazut pe premier in ultimele doua saptamani tinandu-se scaunul de la Palatul Victoria in ciuda faptului ca nu mai beneficiaza de majoritate parlamentara, Citu a anuntat in acesta seara ca mai ramane sa termina in tara ce mai era de terminat. Premierul a anuntat marti seara nici mai mult, nici mai putim, decat ca vrea sa abroge legea care interzice vanzarea actiunilor din companiile de stat, atacand de asemenea socila demcoratii pentru legea data de acestia anul trecut.

  • “Sunt un mare susţinător al finanţărilor prin piaţa de capital şi aş vrea să aibă un rol mai important în finanţarea companiilor din România. Şi văd un rol important aici şi pentru finanţarea… sau să găsim investitori pentru companiile de stat pe piaţa de capital. Este, din păcate, o lege care, anul trecut, a fost trecută de PSD, care interzice pentru doi ani de zile, iar actuala coaliţie în Parlament încă nu a reuşit să o abroge, deşi eu în Guvern am abrogat această lege printr-un proiect de lege. (…) Dar în Parlament văd că s-au împotmolit lucrurile. Sper, cât mai curând, ca acea lege să fie promulgată, pentru că sunt multe companii româneşti care au nevoie de infuzie de capital, în mai multe sectoare. Infuzia de capital care vine prin intermediul pieţelor de capital vine cu mai multe lucruri: cu o monitorizare mai bună, de multe ori şi cu o reformă şi aşa mai departe. Deci, sunt un mare susţinător al acestui mod de a finanţa companiile, aici vorbesc de companiile de stat, şi sper să treacă această lege cât mai rapid. Voi face tot ce ţine de mine, de săptămâna viitoare, ca să avem această lege aprobată cât mai repede”, a arătat premierul, la “Forumul Pieţei de Capital”, organizat de Financial Intelligence.
  • “Deci, nu ar trebui să fie foarte mult după ce aprobăm această lege, de aceea nu am înţeles de ce în Parlamentul României nu a fost interes pentru aşa ceva. Am văzut interes pentru alte chestii, dar pentru asta nu a fost interes. Dar vă garantez că vom trece această lege foarte curând, în această sesiune, ca să putem să avem… şi nu doar Hidroelectrica, sunt multe companii şi eu am mai vorbit despre ele. Sunt şi cele din sistemul financiar-bancar şi aşa mai departe care ar trebui să vină să se finanţeze de pe piaţă”, a afirmat Cîţu.

 

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here