Acasă Noutati interne Picasso, ti-am dat beep! Primarul liberal al Sectorului 6 Ciprian Ciucu se...

Picasso, ti-am dat beep! Primarul liberal al Sectorului 6 Ciprian Ciucu se plange ca Nicusor Dan nu ii raspunde niciodata la telefon si se simte frustrat doearece locuitorii dau vina pe el pentru nerealizari: Aştept ca primarul general să facă odată o întâlnire cu primarii de sector, că tot întârzie să o facă şi i-am trimis multe semnale că e mare nevoie de o astfel de discuţie, inclusiv ieri l-am rugat să facă această întâlnire! Atâta am cerut, o întâlnire!

Primarul sectorului 6 Ciprian Ciucu si primarul Capitalei Nicusor Dan nu sunt in cele mai bune relatii. Ciprian Ciucu se plange din nou de faptul ca Nicusor Dan nu ii raspunde deloc la telefon, asta dupa ce in urma cu cateva saptamani se plangea de fix aceeasi situatie. Ciprian Ciucu spune ca are proiecte in lucru pe care nu le poate incepe fara o intalnire cu Primarul General al Capitalei. Acesta declara ca se simte frustrat deorece deja o parte a locuitorilor sectorului 5 incep sa ii reproseze incetinerea prioiectelor promise si sa dea vina pe el. Ciprian Ciucu a declarat faptul ca ii cere lui Nicusor Dan doar o singura intalnire fata in fata si nimic mai mult.

”Nu o să mai avem în curând unde să îl punem. Aştept ca primarul general să facă odată o întâlnire cu primarii de sector, că tot întârzie să o facă şi i-am trimis multe semnale că e mare nevoie de o astfel de discuţie, inclusiv ieri l-am rugat să facă această întâlnire, ca să decidem dacă ne organizăm sub forma unei organizaţii de dezvoltare intercomunitară, aşa cum specifică o condiţionalitate, pentru a putea primi fonduri europene sau suntem fiecare pe cont propriu. Eu mă pot organiza, dar nu vreau ca să scap ocazia să lucrăm integrat şi aici doar primarul general poate să ne aducă pe toţi la masă. Sau ne vedem fără el, dacă nu ne aduce pe toţi la masă. Şi i-am cerut încă o dată, este a treia oară când îi cer acest lucru şi probabil că o va face, mă aştept să o facă, să decidem ce facem cu această asociaţie de dezvoltare intercomunitară, pentru că din ea trebuie să facem parte noi şi trebuie să facă parte şi Ilfovul, care are nu ştiu câte localităţi”, a afirmat el.

”La un moment dat, o să primesc răspuns, pentru că şi eu trebuie să îmi fac bugetul de investiţii pentru la anul şi oamenii nu ştiu că de fapt bulevardele principale aparţin de Primăria Capitalei şi îmi cer mie soluţii. Eu vreau să găsesc soluţii şi să obţin finanţări, dar vreau să ştiu, se ocupă de ele sau mă ocup eu. Atâta am cerut, o întâlnire, pe mai multe canale, ca să discutăm despre bugetul de investiţii. Faci tu Lacul Morii sau îl fac eu, termini tu Prelungirea Ghencea sau mi-o dai mie, adică lucrări de genul acesta, pentru că nu putem să începem anul, fără să avem o astfel de discuţie”, a explicat Ciucu.

”Putem să colaborăm şi să facem un sistem unitar la nivel de Bucureşti sau putem să descentralizăm, dar trebuie să luăm odată decizia asta. De exemplu, eu nu văd o problemă să descentralizăm, pentru că totuşi eu în Sectorul 6 am aproape 400.000 de oameni, deci am mai mult decât are un judeţ întreg şi atunci la nivel de judeţ poţi să te organizezi şi să-ţi faci această activitate singur.

La nivel de sector, care e mai mare ca un judeţ şi mult mai compact şi mult mai eficient din punctul de vedere al activităţilor de management al deşeurilor, pentru că este mai compact şi e densitate mai mare, nu poţi să te organizezi singur şi eşti dependent de alţii. Şi evident că este frustrant, pentru că nu mai am timp să stau, eu am venit pregătit la Primărie, eu vreau să dăm drumul la proiecte, dar vreau să ştiu câţi oameni aloc pe ce proiect şi ce fac.

Şi atunci nu mai am timp efectiv să stau şi să văd cum trece timpul, mă frustrează extraordinar să văd cum trece timpul şi că nu pot să fac lucruri, pentru că nu am ba nu ştiu ce cadru legal, ba că alţii se mişcă mai greu. Şi de aceea, eu nu mai am răbdare şi atunci ceea ce ţine de mine voi face, iar ceea ce ţine de alţii o să arăt cu degetul, domnule, termoficarea nu este la primăriile de sector, cum cred oamenii, iluminatul public nu e la primăria de sector, cum cred oamenii, bulevardele mari nu sunt la primăria de sector, cum cred oamenii şi aşa mai departe”, a spus el.

”Eu am plecat în acest drum cu toată încrederea în Nicuşor Dan. Eu cred în continuare că Nicuşor Dan este şi va fi un primar foarte-foarte bun. Eu cred că are potenţial, în primul rând îi pasă de Bucureşti şi îl duce mintea, ceea ce e foarte important, e un tip inteligent, ştie ce are de făcut. Poate sunt eu prea grăbit şi atunci omul doar are un ritm mai normal, e normal să se documenteze, este extrem-extrem de complexă Primăria Capitalei şi are mult de recuperat. E normal să-ţi iei o lună, două, trei, patru, ca să te pui la punct cu complexitatea. Sunt zeci de instituţii, cu zeci de bugete, cu fel şi fel de găuri de astupat. N-ar vrea nimeni să fie în pielea lui Nicuşor Dan. Ceea ce vreau să subliniez e că am încredere în Nicuşor Dan, este foarte bine intenţionat şi competent. Singura chestiune pe care ar trebui să o îmbunătăţească, cel puţin în relaţia cu mine, este această comunicare, doar în scopul coordonării şi pentru nimic altceva, să lucrăm împreună pentru oameni”, a încheiat, Ciprian Ciucu.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here