Ponta: Toate cele 28 de companii care au încă acţionari Statul Român vor fi vândute de 9 oameni, 7 puşi de Dragnea, 2 de Tăriceanu, despre care nu o să ştim niciodată nici ce fac, nici de ce vând, nici cui vând

Fostul premier Victor Ponta a declarat, vineri, la Timişoara, că Fondul Suveran de Investiţii nu este altceva decât o metodă de privatizare pe modelul Tel Drum exstinsă la nivel national.

Aflat în turneu de promovare a formaţiunii sale politice, Victor Ponta a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă la sediul Pro România Timiş, că Fondul Suveran de Investiţii care se doreşte a fi înfiinţat nu este altceva decât o metodă de privatizare a companiilor de stat profitabile la preţuri de nimic.

„Aici este, de fapt, metoda Tel Drum. Ştiţi că Tel Drum a fost proprietatea Consiliului Judeţean Teleorman şi a devenit proprietatea lui Dragnea. E metoda Tel Drum extinsă la nivel naţional. Hidroelectrica am scos-o din insolvenţă, e profitabilă. Toate companiile, 28 de companii, care au încă acţionari Statul Român şi care valorează conform unei prime estimări în jur de 20 de miliarde de euro, au fost evaluate la două miliarde, sunt puse într-un fond privat care are dreptul să vândă acţiuni şi active fără niciun fel de respectare a unei proceduri transparente şi fără control din partea Guvernului. Metoda Tel Drum. Privatizăm, dar privatizăm la cine vrem noi pe a zecea parte din preţ”, a declarat Victor Ponta.

Fostul premier susţine că în 18 martie a fost aprobată mandatarea reprezentanţiilor statului în Adunarea Generală sau Consiliul de Administraţie al companiilor de stat să ia măsurile care se impgn pentru „repartizarea unei cote de minimum 90 la sută din profitul realizat în 2018 sub formă de dividende”.

„E ultimul lapte pe care îl mai storc din companii, după care o să spună: „Sunt vai de capul lor. Nu au bani de investiţii, nu au nimic. Hai să le dăm la cineva din Israel, din Rusia, din Taiwan. Tocmai le-au luat ce bani mai aveau prin conturi şi o să spună: Hai să le vindem. Şi la Tel Drum a fost tot aşa. Nu e mare inginerie. Nu sunt foarte sofisticaţi. Nu le mai e frică. Nu le mai e frică nici de DNA, nici de ANAF, nici de nimeni şi acum toţi hoţii sunt victime. Sunt oameni care au fost abuzaţi, care au fost acuzaţi pe nedrept, dar în spatele nostru, al celor care am fost acuzaţi şi achitaţi, toţi hoţii acum sunt victime. Nu sunt victim, sunt hoţi şi faptul că nu ajung nici la închisoare, nici nu dau banii înapoi e un lucru foarte rău”, a declarat Victor Ponta.

Ponta a mai declarat că „ce a mai rămas al României va fi vândut de nouă oameni, şapte puşi de Dragnea, doi de Tăriceanu, despre care nu o să ştim niciodată nici ce fac, nici de ce vând, nici cui vând”.  

Citește și https://dc360.ro/elementor-10727/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.