- Advertisement -
AcasăExternPremierul Austirei critica lipsa de securitate de la granitele Romaniei: "Romania lasa...

Premierul Austirei critica lipsa de securitate de la granitele Romaniei: „Romania lasa imigrantii ilegali sa le treaca grantiele. De ce nu simțim nicio presiune migraționistă din nordul Croației? Din moment ce Croația își protejează granițele într-o manieră exemplară, nu văd nicio problemă aici”

- Advertisement -

Premierul Austirei, Karl Nehammer, critica lipsa de securitate de la granitele Romaniei, unde imigrantii ilegali din Oreintul Mijlociu si Africa trec extrem de usor granitele, o parte dintre estia fiind opiriti abia la gardul construit de Ungaria inca din 2016 impotriva acestora. Politicianul austriac spune ca in privinta Croatiei nu poate avea critici deoarece isi apara bine granitele in comparatie cu Romania.

„Nu simțim nicio presiune migraționistă din nordul Croației. Din moment ce Croația își protejează granițele într-o manieră exemplară, nu văd nicoo problemă aici. Țările vor fi votate individual (pentru acces în Spațiul Schengen – n.r.)”, a declarat Karl Nehammer, potrivit publicației Kleine Zeitung, care arată că veto-ul este îndreptat împotriva României și Bulgariei.

„Avem 100.000 de oameni care au trecut ilegal granița, dintre care 75.000 au traversat țări ca România, Bulgaria și Ungaria fără a fi înregistrați de autoritățile de securitate de acolo. Este un risc de securitate și va trebui să ne ocupăm de asta”, a mai spus cancelarul austriac.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -