Presa straină scrie despre condamnarea lui Dragnea! Bloomberg: Cel mai puternic om din România va merge la pușcărie pentru corupție!/ Guardian: În ultimele luni, partidul a discutat diferite variante de amnistie care să îi permită lui Dragnea și altor oficiali să scape de condamnările pentru corupție

Liderul de facto al României a fost trimis la pușcărie pentru trei ani și jumătate pentru corupție, decizia zguduind guvernarea ce a intrat în conflict cu UE din cauza diminuării independenței justiției, Bloomberg. 

Este a treia lovitură primită de PSD în ultimele două zile, după înfrângerea neașteptată la alegerile europarlamentare și la referendum, notează cunoscuta publicație britanică în articolul intitulat ”Cel mai puternic om din România va merge la pușcărie pentru corupție”. 

De asemenea, este un moment rușinos, ținând cont că România deține președinția rotativă a UE, adaugă Bloomberg.

Au fost 24 de ore teribile pentru partidul aflat la guvernare în România, scrie și Guardian. Dragnea este cel mai puternic politican și se știa că avea un cuvânt greu de spus în treburile guvernării ce o conducea din umbră. În ultimele luni, partidul a discutat diferite variante de amnistie care să îi permită lui Dragnea și altor oficiali să scape de condamnările pentru corupție, amintește Guardian.

O bună parte dintre marile publicații străine au dat deja și ele știrea, preluând informațiile pe această temă, oferite rapid de agenții de presă precum Reuters, AFP și AP.

Citește și http://dc360.ro/ponta-dupa-condamnarea-lui-dragnea-imi-pare-rau-de-faptul-ca-acest-om-orbit-de-trufie-si-rautate-a-tras-dupa-el-in-prapastie-romania-guvernul-parlamentul-un-partid-si-onoarea-a-milioane-de-oameni/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.