- Advertisement -
Acasă Economie Presedinta Bancii Central Europene: "Zona Euro se confruntă cu o contracție economică...

Presedinta Bancii Central Europene: „Zona Euro se confruntă cu o contracție economică de o magnitudine și viteză niciodată văzute în timp de pace. Estimam o scădere între 5 și 12% a produsului intern brut al zonei euro în acest an. În primul trimestru, PIB-ul zonei euro a înregistrat o cădere istorică de 3,8%

- Advertisement -

Sefa Bancii Central Europene Christine Lagarde a declarat in contextul actualei crize de pandemie ca Zona Euro se confruntă cu o contracție economică de o magnitudine și viteză cum nu s-a s-a mai inregistrat niciodata pe tim pe de pace.

Christine Lagardea a estimat o o scădere a produsului intern brut al zonei euro în acest an intre 5%si 12%.

„Această recesiune violentă ar urma să fie urmată de o relansare dacă măsurile de carantină sunt ridicate progresiv, dar „viteza sa și amploarea” sunt supuse unui grad mare de incertitudine” a declarat sefa BCE Christine Lagarde.

„In primul trimestru, PIB-ul zonei euro a înregistrat o cădere istorică de 3,8%.Având în vedere marea incertitudine privind impactul economic (al pandemiei), scenariile de creștere ale BCE sugerează că PIB-ul ar putea să scadă între 5% și 12% în acest an”, a explicat ea.

„Căderea activității economice în aprilie sugerează că impactul va fi probabil mai sever în trimestrul doi”, a continuat Lagarde.

„Creșterea ar urma să se „normalizeze în anii următori”, a detaliat șefa BCE, dar amploarea relansării depinde de durata măsurilor restrictive și de „succesul politicilor destinate să limiteze impactul asupra veniturilor și locurilor de muncă”.

Iar degradarea economiei ar urma să aibă „un efect negativ” asupra inflației „în cursul următoarelor luni”, potrivit lui Lagarde.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here