Președintele Consiliului Național al IMM-urilor Florin Jianu: Sumele din proiectul de buget pe 2019 alocate pentru sprijinul companiilor au scăzut masiv față de 2018

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al IMM-urilor și singurul ministru care a demisionat din guvernul Grindeanu imediat după OUG 13, arată că sumele din proiectul de buget pe 2019 alocate pentru sprijinul companiilor au scăzut masiv față de 2019.

Jianu a analizat bugetul alocat Ministerului pentru Mediul de Afaceri – printre puținele cu alocări mai mici decât anul trecut, și arată că ”în cazul programului Start-Up Nation sunt bani pentru semnarea până la data de 28 iunie a aproximativ 2200 de contracte și, probabil, la rectificarea bugetară din august, se vor aloca credite de angajament pentru semnarea contractelor cu restul de firme. Acest lucru înseamnă cert că, în acest moment, sunt prevăzuți bani pentru plata a doar 1400 de firme, restul urmând a fi contractați dupa rectificarea bugetară, până în data de 15 noiembrie, așa încât implementarea propriu-zisă va fi în anul 2020.

Fostul ministru al IMM-urilor în guvernul Ponta a arătat că o scădere semnificativă este înregistrată și la programul pentru dezvoltarea comerțului, unde a scăzut alocarea atât a creditelor de anagajament, cât și a creditelor bugetare, cu 70%, având alocate de la 50 de milioane lei anul trecut, la numai 15 milioane anul acesta, acest lucru însemnând o scădere de la 200 de firme cât au fost finanțate anul trecut, la 60 de firme.

”Aceeași scădere a creditelor de angajament a fost sesizată și în cazul programului de microindustrializare, de la 74.359 mii lei la 22.678 mii lei, însemnând că numărul de firme finanțate scade de la 200 la 55”, mai arată Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

Citește și http://dc360.ro/victor-ciorbea-se-plange-senatorilor-ca-iohannis-vrea-sa-ii-taie-pensia-speciala-data-de-psd-avocatul-poporului-spune-ca-pensia-e-o-recunoastere-a-statutului-finctiei-sale-conforma-principiilor-comi/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.