- Advertisement -
Acasă Politica Președintele Federației PubliSind ataca Executivul Citu: "Ne-am întâlnit cu ministrul Muncii, Raluca...

Președintele Federației PubliSind ataca Executivul Citu: „Ne-am întâlnit cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi am întrebat-o care este planul în materie de sporuri. ‘Lucrăm, gândim’, nimic concret. Este cel mai opac Guvern din existenţa noastră de până acum”

- Advertisement -

Președintele Federației PubliSind, Stefan Teoroc, a ataca Executivul condus de Florin Citu, miercuri dupa amiaza, descriindu-l „cel mai opac Guvern de pana acum”. Acesta este nemultumit de lipsa de dialog din partea Executivului si se splange ca pana in acest moment a primit doar un singur raspuns la problemel lor, de la Raluca Turcan, care le-ar fi tranms: „Lucram, gandim”. Stefan Teoric invita membrii Execitvului ,la diolag, la masa.

„Mesajul nostru pentru Guvern e foarte simplu: să vină la dialog, să ne aşezăm la masă ca să vorbim, să ne spună ce plan au, să îl înţelegem, şi să înceteze presiune mediatică, pentru că au învăţat să comunice cu salariaţii doar prin comunicate de presă şi prin ceea ce aflăm direct din Monitorul Oficial. Ori o guvernare mai opacă la dialog ca guvernarea Cîţu noi nu am întâlnit până acum.

Este absurd. N-a fost nimeni invitat să discute pe niciunul din aceste proiecte, doar se trimit actele normative cu avizele interministeriale spre avizare în Consiliul Economic şi Social şi aşa mai departe, şi ne trezim cu ele în Monitorul Oficial. Deci vrem să spună ce plan au, să fie deschişi. Ne-am întâlnit cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi am întrebat-o care este planul în materie de sporuri. ‘Lucrăm, gândim’, nimic concret. Stăm şi ne uităm la ştiri şi în Monitorul Oficial, asta e tot ce avem de la Guvernul Cîţu. Cel mai opac Guvern din existenţa noastră de până acum”, a afirmat Ştefan Teoroc.

„În afară de faptul că avansăm în săptămâni de protest, nimic nu s-a schimbat în bine. Vedem toţi cu ce iese Guvernul Cîţu. Presiunea pe bugetari este constantă, de fapt progresivă. Mai nou, vedem neînţelegerile dintre partide, cum îşi aruncă mâţa unul în ograda altuia. Se pare că nu mai vor să îşi asume tăieri de sporuri prin ordonanţă, dar le pasează către Parlament. Din partea noastră, am spus-o: să facă ce vor cu sporurile, nu ne interesează, dar dacă dau jos sporurile de la un salariu de poliţist sau de poliţist de penitenciar, rămân cu 500 de lei neîncasat în mână.

Prin urmare, pe noi nu ne interesează neapărat povestea cu sporurile, din care fac o mascaradă şi care există în număr atât de mare tocmai pentru că au blocat legea-cadru, pentru că legea-cadru ar fi rezolvat această situaţie a sporurilor, plafonându-le pe toate la maxim 30%. Au blocat-o, iar acum justifică atacurile pe care le dezvoltă contra bugetarilor exact pe inechităţile pe care le generează însăşi legea-cadru, ceea ce e o absurditate”, a menţionat Teoroc.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here