Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski anunţă ca renunţă la tradiţionala parada militară dedicată Zilei Independenței Ucrainei, organizată anual pe 24 august iar banii dedicaţi evenimnetului vor merge către aramata urcrineană

Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat că parada militară dedicată Zilei Independenței Ucrainei, organizată în fiecare an pe 24 august, nu va mai avea loc, iar banii care urmau să fie alocaţi pentru organizarea evenimentului vor fi transferați armatei ucrainene, potrivit Rador.

“De obicei, pe 24 august, de Ziua Independenței Ucrainei, avem paradă militară. Cred că, în acest an, în loc să organizăm o paradă, mai bine alocăm banii eroilor noștri, armatei noastre” – a declarat Zelenski, într-un mesaj video postat pe contul său de Facebook. 

Potrivit preşedintelui, cele 300 de milioane de hrivne care ar fi trebuit alocate pentru a organiza parada militară vor fi rediecţionate către armată, urmând ca militarii să primească, astfel, prime de Ziua Independenţei. “Am decis să acordăm 300 de milioane de hrivne tuturor militarilor noștri” – a precizat Volodimir Zelenski. Cu toate acestea, potrivit șefului statului, marcarea Zilei Independenței nu se anulează, ci va avea loc “într-un nou format”. 

Decizia preşedintelui Zelenski de a anula parada militară de Ziua Independenţei Ucrainei a fost salutată de o parte a societăţii ucrainene, însă există şi voci care susţin că parada putea fi, totuşi, organizată pe seama celor câteva sute de milioane de hrivne alocate pentru iniţiativa noii administraţii prezidenţiale de la Kiev de a se muta într-un nou sediu.

Citeşte şi https://dc360.ro/rusia-ar-fi-negociat-finantarea-campaniei-electorale-al-partidului-liga-al-populistului-matteo-salvini-cu-65-de-milioane-de-dolari/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.