Probleme pentru Adina Florea! Judecătorul care a respins controlul judiciar impus de Secția specială în dosarul lui Kovesi arată că șefa secției speciale nu a îndeplinit condițiile necesare pentru a începe urmărirea penală împotriva fostei șefe a DNA

Judecătorul care a respins controlul judiciar impus de Secția specială în dosarul Laurei Codruța Kovesi arată în motivarea deciziei că procurorul de caz, Adina Florea, nu a îndeplinit condițiile necesare pentru a începe urmărirea penală împotriva fostei șefe a DNA, dar nici pe cele necesare punerii în mișcare a acțiunii penale.

Reamintim că Secția specială de investigare a magistraților (SIIJ) a deschis un dosar penal în cazul extrădării din Indonezia a lui Nicolae Popa (fostul șef al FNI). Procurorul de caz, Adina Florea, o acuză pe Kovesi de luare de mită și abuz în serviciu.

Fragmentul relevant din motivarea judecătorului de la Curtea Supremă care a revocat controlul judiciar asupra lui Kovesi:

  • În evaluarea prezentei plângeri, Judecătorului de drepturi şi libertăţi reține neîndeplinirea condiţiilor necesare începerii urmăririi penale în personam și punerii în miscare a acțiunii penale (lipsa de claritate a acuzațiilor aspect ce echivalează cu inexistența notificării oficiale, existența unui caz de stingere sau împiedicare a exercitării acțiunii penale, lipsa probelor), nemotivarea ordonanţei prin care s-a dispus luarea măsurii controlului judiciar, impunerea altor obligaţii decât cele expres şi limitativ prevăzute de lege. Toate aceste vicii se subsumează unor condiții de legalitate care, odată dovedite, fac inutilă analiza elementelor ce țin de temeinicie.

Citește aici motivarea integrală

Citește și https://dc360.ro/procurorii-investhighiaza-diversiunesa-care-a-dus-la-violentele-din-10-august-si-au-justficat-inverventia-in-forta-parchetul-militar-a-solicitat-spitalului-de-urgenta-floreasca-info/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *