- Advertisement -
Acasă Politica Proiect controversat pe ordinea de zi a Plenului! Deputatul Florin Roman a...

Proiect controversat pe ordinea de zi a Plenului! Deputatul Florin Roman a depus un proiect de lege care acord imunitate penală și civilă conducerii Autoritatea de Supraveghere Financiară: „Membrii Consiliului ASF care nu au domiciliul în Bucureşti beneficiază de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazarea, diurnă şi transport, în condiţiile stabilite prin lege şi prin reglementările proprii”

- Advertisement -

Un proiect controvcersat se afla pe ordinea de zi a plenului de luni, în calitate de cameră decizională. Este vorba despre un poiect de lege inititat de deputatul liberal Florin Roman care arcorda imunitate penală și civilă conducerii Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF). Printre altele, un alineat introdus prin proiectul de lege, prevede ca „membrii Consiliului ASF care nu au domiciliul în Bucureşti beneficiază de decontarea cheltuielilor cu locuinţa de serviciu, cazarea, diurnă şi transport, în condiţiile stabilite prin lege şi prin reglementările proprii”.

Propunerea legislative are ca obiect de reglementare introducerea unor prevederi care să asigure protecţia persoanelor cu atribuţii în supravegherea şi controlul entităţilor reglementate, împotriva eventualelor hărţuiri în justiţie. Totodată, vizează protejarea confidenţialităţii informaţiilor obţinute de către angajaţi Autorităţii de Supraveghere Financiară (A.S.F.) în exercitarea atribuţiilor, clarificarea unor noţiuni specifice şi restructurarea capitolului privind sancţiunile, pentru o mai clară reglementare a acţiunilor de control supraveghere exercitate de autoritate. În acelaşi timp, se doreşte crearea cadrului legal pentru stabilirea unui regim sancţonatoriu pentru entităţle care nu respectă măsurile impuse de autorităţi.

Proiectul de lege a fost adoptat pe 13 octombrie 2020 de către Camera Deputaţilor.

- Advertisement -
- Advertisement -

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

- Advertisement -

Noutăți

- Advertisement -

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here