Proiectul de lege al USR care propunea alegerea primarilor în două tururi a fost respins în Senat! Diferența a fost majoră, 46-34!

Senatorii au respins miercuri propunerea legistlativă a USR care prevede revenirea la alegerea primarilor în două tururi în cazul în care niciunul dintre candidati nu întrunește majoritatea de voturi. Proiectul a fost respins cu 46 de voturi împotrivă și 34 pentru.

Proiectul de lege inițitat de USR care prevede revenirea la alegerea primarilor în dopua tururi a fost respins miercuri de senatori cu 46 de voturi impotriva si 34 pentru.

Potrivit proiectului de lege, un al doilea scurtin penrturu alegerea primarilor in doua tururi ar putea fi orgnizat dacă niciunul dintre candidați nu întrunește majoirtatea de voturi. Turul doi se orgnizaează la două săptămâni de la primul scrutin.

De asemena doar primii doi candidați în ordinea numaăului de voturi intră în al doilea scrutin, fiind ales primar candidatul cu cele mai multe voturi.

Citește și https://dc360.ro/udrea-la-un-pas-sa-scape-de-inca-un-dosar-iccj-a-admis-cererea-formulata-de-fostul-ministru-pdl-al-turismului-de-sesizare-a-ccr-cu-o-exceptie-de-neconstitutionalitate-a-unui-articol-din-codul-de-pro/

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *