Coronavirus. Dupa data de 15 mai, elevii claselor terminale nu vor avea voie sa vina la orele de pregatire optionala din unitatile de invatamant daca acestia locuiesc in propriul domiciliu cu persoane de peste 65 de ani! Este interizsa venirea la cursurile optionale de pregatire a elevilor care sufera de boli cronice

Intre cele mai importante masuri care vor intra in vigoare din data de 15 mai odata cu intratarea in de alerta in locul celei de urgenta, este acea ca elevii claselor terminale se vor putea prezenta optional in untitatile de invatamant la orele de pregatire pentru exemenele pe care le au programtate,  insa nu in orice conditii.

Atat elevii cat si profesorii care locuiesc la domicliu cu persoane care depasesc varsta de 65 de ani nu se vor putea prezenta la aceste cursuri, la fel si in cazul elevilor/profesorilor care sufera de boli cronice.

Alte masuri importante: elevii vor sta cel multe cate 10 in clasa , nu mai multe de 3 ore pe zi la activitaile de pregatire, in timpul celor 3 opre este dobligatoriu sa existe pauze de cel putin 10 minute in care sa fie aerisita clasa.

Înainte de începerea activităților de pregătire în spațiile unde acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool.

Propunerile puse în dezbatere publică de Institutul Național de Sănătate Publică:

  • 1. Activitatea de pregătire se va organiza pe grupe care vor cuprinde cel mult 10 elevi și va dura nu mai mult de 3 ore, cu pauză de cel puțin 10 de minute la fiecare oră, pentru aerisirea încăperilor.
  • 2. La activitățile de pregătire este interzisă participarea elevilor și a personalului didactic sau auxiliar care suferă de afecțiuni cronice, locuiesc împreună cu persoane ce suferă de astfel de afecțiuni sau persoane cu vârsta de peste 65 de ani.
  • 3. Elevii prevăzuți la punctul 2 vor benefica de o formă de pregătire alternativă.
  • 4. Pauzele se vor programa astfel încât simultan să nu fie în pauză mai mult de 2 grupe de maxim 10 elevi fiecare.
  • 5. Înainte de începerea activităților de pregătire/examinare, în spațiile unde acestea urmează a se desfășura, se va realiza dezinfecția suprafețelor cu substanțe biocide pe bază de clor sau alcool, urmată de aerisirea încăperii pentru o perioadă de cel puțin 30 de minute.
  • 6. Accesul în interiorul școlii se va realiza doar după dezinfecția mâinilor, verificarea temperaturii (care nu trebuie să depășească 37) și sub rezerva absenței simptomelor virozelor respiratorii.
  • 7. Pe toată durata activităților desfășurate în școală, atât elevii cât și profesorii vor purta mască medicală simplă sau mască nemedicală din diverse materiale textile, iar elevii vor fi așezați în bănci astfel încât să aibă cel puțin un loc liber în stânga și dreapta și un rând liber în față și spate.
  • 8. Eliminarea măștilor purtate de elevi și profesori se va realiza în locuri special destinate.
  • 9. Activitatea de examinare se va desfășura cu respectarea tuturor măsurilor mai sus prezentate, fără a fi obligatorie acordarea pauzelor.

cu asta da cu vlad simplu

Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *