Acasă Politica Raed Arafat despre noua tulpina: Problema este creșterea contagiozității, dacă o persoană...

Raed Arafat despre noua tulpina: Problema este creșterea contagiozității, dacă o persoană este infectată. Aici e chestia, că o persoană poate infecta mai multe persoane ceea ce înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanita

Seful DSU Raed Arafat a vorbit sambata seara despre noua tulpina a coronavirusului. Acesta a spus ca problema cea mare in cazul noii tulpini este creșterea contagiozității daca o persoana este infectata. Mai exact, riscul ca o persoana infectata cu noua tulpina de a ii infecta pe ceilalti este mai ridicat decat daca persoana respectiva este infectata cu vechea tulpina. Acesta a spus ca masurile de preventie raman aceleasi si in cazul noii tulpini, si anume purtarea mastilor de protectie, distantarea sociala dar mai ales vaccinarea.

Înseamnă că tulpina există, începe să se răspândească și posibil că au luat de la alte persoane cu care aceste persoane au fost în contact. O să vedem. O să urmărim numărul cazurilor și orice creștere, care este mai mult decât cea așteptată, trebuie să ne atragă atenția și, bineînțeles că există posibilitatea ca tulpina respectivă să se răspândească în acest moment. Aceasta este explicația pe care o avem. Tulpina circulă, dar poate că la un nivel scăzut“, a explicat Raed Arafat, la o televiziune de știri.

Problema este creșterea contagiozității, dacă o persoană este infectată. Aici e chestia, că o persoană poate infecta mai multe persoane ceea ce înseamnă un impact mai serios pe sistemul sanitar. Singura prevenire rămâne la măsurile pe care le avem: masca, evitarea zonelor aglomerate. În paralel cu operațiunea de vaccinare, care la creșterea numărului vaccinați poate să ajungă la o modalitate în care să nu se mai răspandească virusul”, spune Raed Arafat.

Rețele de socializare

34,563FaniÎmi place
24,580CititoriConectați-vă
61,453AbonațiAbonați-vă

Important

Noutăți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here